Közélet

További fél évvel meghosszabbítaná a kormány a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet

Újabb hat hónappal, egészen szeptember 7-ig kitolná a kormány a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet Magyarországon. Egy társadalmi egyeztetésre bocsátott tervezet szerint újabb hat hónappal hosszabbítanának, így lassan már 9 éve velünk van a folyamatos válsághelyzet.

Még 2016. március 9-én hirdette ki a magyar kormány az ország teljes területére érvényes válsághelyzetet, miután Szlovénia, Horvátország és Szerbia szigorított az illegális bevándorlók beengedésének szabályain. Azóta ezt rendre megújította a kabinet a félévente esedékes felülvizsgálatokon. Egy most társadalmi egyeztetésre bocsátott tervezet szerint pedig újabb 6 hónappal meghosszabbítanák az eredetileg 2024. március 6-ig tartó válsághelyzetet.

SZEPTEMBER 7-IG MARADNA, KIVÉVE, HA ÚJBÓL MEGHOSSZABBÍTJÁK

Az új tervezet értelmében a rendelet 2024. szeptember 7-én veszítené hatályát, hacsak nem döntenek ismét annak kitolásáról. Ha végül elfogadják az előterjesztést, akkor majdnem a 9 éves évfordulóig tarthat ki a folyamatos válsághelyzet hazánkban – emlékeztet a Portfolio.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb