Kikapcs

Májusban felpezsdül Szeged: idén egy nappal hosszabb lesz a Borfesztivál – 11 napon át 160 hazai borásszal, rengeteg élménnyel és koncertekkel készülnek

Idén is lesz Szegedi Borfesztivál és Szeged Napja Ünnepségsorozat, immár hihetetlen, de huszonnyolcadik alkalommal. Az időpontot is már kitűzte a szervező Szegedi Városkép és Piac, egészen pontosan május 16-tól 26-ig telik meg a belváros finom borokkal, ergo: egy nappal meghosszabbították az eseményt Szegeden.

Mint a ma kiderült, 11 napon át 160 hazai borásszal, rengeteg élménnyel és koncertekkel készülnek. Rögtön egy hosszú hétvégével kezdünk, mivel május 20-ára esik pünkösd, így a hétfő munkaszüneti nap lesz, tehát a meló miatt sem kell majd aggódnunk aznap.

Mint Rácz Attilától a rendezvényt szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, technikai, praktikussági szempontok miatt döntöttek a Borfesztivál meghosszabbítása mellett. A rendezvényt azért indítják egy nappal korábban, hogy a kiállító borászoknak legyen ideje kényelmesebben előkészülni a szegedi borimádó közönség fogadására, illetve a pénteki ünnepi közgyűlés előkészületeire is több idő maradjon.

Arra is fény derült ma, hogy május 24-én startol a Dóm téri Kavalkád, ahol idén már egy nagyobb színpaddal, új hang- és fénytechnikával készülnek. Rácz Attila abba is beavatott bennünket, hogy idén még jobban beerősít a Dóm tér a programok terén: az első fellépőt pedig már be is jelentették, szombat este Dzsúdló is Szegedre jön. Természetesen nem maradhat el az ünnepi tűzijáték sem, de tuti, hogy a Hídivásár is színesíti majd a hétvégét Szegeden.

Az eseményhez szorosan kapcsolódik a Díszközgyűlés is, ahol átadják a Szeged Díszpolgára elismerést, valamint a Pro Urbe-díjat. Hogy kiket ismernek el idén, arról itt írtunk:

Hamarosan további részletekkel jövünk!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb