Kikapcs

Fuss az Oroszlánokkal! Idén is jótékonysági futást szervez a Szeged Első Lions Club a diabétesz megelőzéséért

A Szeged Első Lions Club Szeged egyik legnagyobb jótékonysági szervezete, mely 2001-es megalakulása óta minden évben számos rendezvénnyel és akcióval támogatja a szegedi és Szeged környéki rászorultakat. Idén áprilisban negyedik alkalommal rendezik meg a jótékonysági diabétesz futásukat egy egészségnap keretében.

Mint a szervezőktől megtudtuk, április 27-én, szombaton a szegedi Délvidék Házban és a töltésen rendezik meg az immár hagyományosnak mondható LIONS Jótékonysági Diabétesz Futást és Egészségnapot. A szervezők szűrővizsgálatokkal, sportolási lehetőségekkel és a diabétesz megelőzéséhez kapcsolódó programokkal várják az érdeklődőket.

INGYENES SZŰRŐVIZSGÁLAT ÉS FIGYELEMFELHÍVÁS

A jótékonysági szervezet célja, hogy ingyenes szűrővizsgálatokat nyújtson a rendezvényre látogatóknak és felhívják a figyelmet a mozgás fontosságára, amely az egyik eszköze a diabétesz megelőzésének és hatékony kezelésének. Mihályi Géza, a rendezvény főszervezője elmondta, hogy rendezvényükkel a Diabéteszes Gyermekeket Támogató Egyesületet szeretnék támogatni és célként minimum 500 000 Ft összeget határoztak meg. A rendezvény költségeit szponzorok támogatásából fedeznék, míg a futásra jelentkezők nevezési díjából befolyó összegeket teljes egészében az egyesület támogatására fordítanák. A főszervezőtől azt is megtudtuk, hogy az egyesület az adományt diabéteszes gyermekek táboroztatására és helyi rendezvények megvalósítására fogja fordítani.

FUTÁSRA ÉS JÓTÉKONYSÁGRA BIZTATJÁK A SZEGEDIEKET

Szeri István a klub elnöke, elmondta, hogy nagyon büszkék arra, hogy hagyományt tudtak teremteni a rendezvényből. Ez már a negyedik alkalom amikor futásra és jótékonyságra biztatják a szegedieket. Az első két futást még a Covid előtt tartották és tavaly került sor a harmadik rendezvényre, amely már egészség nap is volt egyben. A klub elnöke reméli, hogy idén is hasonlóan hangulatos rendezvényt tudnak megvalósítani, mint tavaly. Az idei évben legalább 300 futót várnak. A futáson részvevők két táv közül válaszhatnak: 4 km és 10 km. A rendezvényre kilátogatók számos programon vehetnek részt. Terveznek

  • aerobic órát,
  • gyermekprogramokat
  • és természetesen egészségügyi szűrővizsgálatokat, mint a
    vércukormérést, szemvizsgálatot, dietetikai tanácsadást.

A tavalyi rendezvényen a legnagyobb sikere a gyermekfutásnak volt, melyet természetesen idén is megtartanak. Terveik szerint megmozgatják Szegedet és remélik, hogy ismert sportolók, közéleti személyek és orvosok is részvételükkel támogatják a rendezvényt. Minden egyéb infó ITT.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb