Közélet

Itt az újabb pedofilügy: ismét letartóztattak egy gyermekotthoni nevelőt

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság megerősítette, letartóztattak egy gyermekotthoni nevelőt, aki fiúkat molesztálhatott, írta meg az Index.

62 ÉVES BÉKÉSI FÉRFIT GYANÚSÍTANAK

Múlt pénteken letartóztattak Békésen egy gyermekotthoni nevelőt, aki a gyanú szerint az intézményben elhelyezett fiúkat molesztálta – értesült erről a 24.hu. A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság a lap megkeresésére megerősítette: pedofil bűncselekmények gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak egy 62 éves békési férfi ellen.

„A gyanúsított az eljárás adatai szerint több alkalommal szexuálisan molesztált két, felügyeletére bízott tizenéves fiút. A nyomozó hatóság kezdeményezte a gyanúsított letartóztatását, amit a Békés Vármegyei Főügyészség indítványára a bíróság február 23-án el is rendelt” – közölte a rendőrség.

AZ ILLETÉKES SZERV NEM REAGÁLT MÉG AZ ÜGGYEL KAPCSOLATBAN

Az ügyben keresték a Békés vármegyei gyermekotthonokat felügyelő Gyöngyház Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Központot is. Az intézmény vezetői titkárságán a lapnak azt mondták, csak a fenntartó, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) engedélyével válaszolhatnak. Az SZGYF a békési ügy részleteivel kapcsolatban egyelőre nem válaszolt. A főigazgatósághoz tartozik az a bicskei gyermekotthon is, amelynek vezetője, V. János visszaélve pozíciójával éveken keresztül kényszerített szexuális aktusokra olyan kiskorúakat, akik az általa vezetett intézményben éltek. A bicskei intézmény igazgatóhelyettese K. Endre volt, aki tavaly áprilisban kegyelmet kapott Novák Katalintól.

ÍGY VISZONYUL A JOGRENDSZER A PEDOFIL BŰNELKÖVETŐKHÖZ

Arról, hogy jelenleg hogyan működik a magyar jogrendszer, hogyan jár el a pedofil bűncselekmények elkövetőivel szemben, milyen mintákat láthatunk más országok büntetőjogi eljárásaiban és mire kellene nagyobb hangsúlyt fektetni, hogy a jövőben elkerülhetőek legyenek a bicskei gyermekotthonban történtekhez hasonló esetek, Dr. Szilasi-Szalma Oszkár, szegedi védőügyvéddel beszélgettünk.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb