KözéletSmart Szeged

Vajon majd a BYD is meglép hasonlót? Több mint egymillió forintot kap a kecskeméti Mercedes-Benz gyár összes dolgozója

A legtöbb szegedi érdeklődve követi figyelemmel a szegedi gigaberuházás, a BYD-autógyár építésével kapcsolatos fejleményeket. A beruházás új alapokra helyezheti Szeged gazdasági életét, ami reményeink szerint a fizetésekben is látszódni fog majd. Egy olyan húzásnak például, amit a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. meglépett, bizonyára városunkban is sokaknak szerezne örömet. A kecskeméti gyár ügyvezetése a lezárt 2023-as év eredményei alapján ugyanis úgy döntött, hogy bruttó 1.090.000 forintos eredményrészesedési kifizetést biztosít a Mercedes-Benz gyár aktív dolgozói számára. Ezt az egyszeri összeget a márciusi bérrel együtt, április elején fizetik ki, tájékoztatta a vállalat szerkesztőségünket.

KÖZÖS SIKER, EREDMÉNYES CSAPATMUNKA

Mint írták, az MBMH dolgozóinak tavaly óta közvetlen részesedést biztosít a vállalat sikereiből, ezzel is megköszönve az elmúlt évben nyújtott kiemelkedő teljesítményüket. A szakszervezetekkel kötött megállapodás értelmében az összeg mértékét a kecskeméti vezetőség által meghatározott helyi mérőszámok is alakítják. Ezek mindegyike pozitívan befolyásolta a kifizetendő összeg alakulását. A gyár vezetősége köszönetet mondott a dolgozóknak és kiemelte, hogy a gyár sikerének alapjait közösen, csapatként fektették le.

A kifizetendő összeg várható mértékét a 2024. február 22-én közölt, 2023-ra vonatkozó csoportszintű pénzügyi eredmény alapján határozták meg.

Így a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetése a lezárt 2023-as év eredményei alapján úgy döntött, hogy bruttó 1.090.000 forintos eredményrészesedési kifizetést biztosít a kecskeméti Mercedes-Benz gyár aktív dolgozói számára. Az egyszeri összeget a márciusi bérrel együtt, április elején fizetik ki.

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár mintegy 4500 főt foglalkoztat, és tavaly több mint 174 000 járművet gyártott.

ÍGY VÉLEKEDTEK TI ARRÓL, HOGY A BYD ÉRKEZÉSÉVEL NÖVEKEDHETNEK-E SZEGEDEN A FIZETÉSEK

Az elmúlt év végén hivatalosan is bejelentették, hogy a BYD Szegeden hozza létre az első, európai autógyárát, ami hatalmas mérföldkőnek számít városunk életében. A gigaberuházás új alapokra helyezheti Szeged gazdasági életét. No, de mire is számítanak a szegediek, mit várnak vajon a BYD érkezésétől? Megugorhatnak -e fizetések a gyár beindulásával régiónkban, hoz-e fejlődést a közlekedés infrastruktúrájában, valamint, ha jönnek külföldi vendégmunkások, tartatunk kell-e attól, hogy a munkahelyek betöltésénél őket részesítik majd a szegediekkel szemben előnyben? Erről faggattunk Titeket legújabb Szegedi Pletykák rovatunkban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb