Közélet

Márki-Zay Péter a NAV házkutatásáról: ez egy propaganda-hadművelet volt

A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke Facebook-videóban reagált a néppárt Alkotmány utcai irodájának NAV-os átvizsgálására. Szerinte az egész csak egy propagandaművelet, amellyel megpróbálják őket ellehetetleníteni a júniusi választások előtt. Állnak a vizsgálatok elébe.

Ahogy arról már beszámoltunk, a NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) február 27-én, kedden házkutatást tartott a Mindenki Magyarországa Néppárt Alkotmány utcai irodájában. Az ellenőrök reggeltől egészen délután ötig kutakodtak a 2022 januárjától december 31-ig keletkezett könyvelési iratokat keresve, majd lefoglaltak több száz megabájtnyi adatot és 1500 oldalnyi iratot.

NEM VOLTAK MEGLEPVE

Szalma Botond, a néppárt kampányfőnöke azt mondta: „Lehet, hogy dollárt kerestek, nem tudom. Jó munkát kívánunk a NAV tényfeltárásához” – majd hozzátette, hogy nekik semmi takargatnivalójuk nincs, de Orbán Viktor ellen pont kedden kezdeményeztek vizsgálatot, hogy tisztázzák felelősségét a kegyelmi botrány ügyében. Márki-Zay Péter, a párt elnöke Facebook-videóban reagált a történtekre.

“Tisztelt honfitársak, szeretettel köszöntöm önöket Orbán Viktor pártállamában” – kezdte a volt miniszterelnök-jelölt, aki elmondta, hogy először a nyomozók az MMN könyvelőjénél jelentek meg és csak utána szálltak ki az Alkotmány utcai irodához. Márki-Zay elmondása szerint nem voltak meglepődve, hiszen Orbán már a 2022-es kampánynál közölte, hogy „erkölcsi és jogi elégtételt fog venni” a kampányok után. A pártelnök szerint jól bizonyítja, hogy Orbánnak beépített emberei vannak mindenhol, hogy a házkutatásra kiszállt nyomozók egyből tudták, hogy a 11 helyiségből álló irodában melyik az az egy, ahová “egyenesen, rutinosan” menniük kell.

NINCS TAKARGATNIVALÓJA

A volt miniszterelnök-jelölt ezután biztosított, hogy nála tisztábban senki nem számolt még el kampánypénzzel az elmúlt évtizedekben, hogy semmi takargatnivalója nincs, minden fillérről és adományról számot tud adni. Szerintem „sem az adatvédelmi hatóság, az adóhatóság, sem a Számvevőszék, sem két titkosszolgálati vizsgálat” nem tudta cáfolni ezeket az állításokat.

“Bennünket csak az átláthatóság, csak a nyilvánosság véd” – hangsúlyozta többedszer Márki-Zay. Ahogy arról is beszélt, hogy az Állami Számvevőszék elnöke már tavaly elmondta neki, hogy a Fidesz arra bazírozik, hogy egymásnak ugrassza az ellenzéki pártokat azon keresztül, hogy ha be tudnak egymásról bizonyítani korrupt bevételeket, akkor kevesebb büntetést kell fizetniük. 

PROPAGANDA-HADMŰVELET

„Ez egy propaganda-hadművelet volt, teljesen egyértelmű” – fordította komolyra a szót MZP – „a Mindenki Magyarországa Néppártot igyekeznek ellehetetleníteni és lejáratni az európai parlamenti és önkormányzati választások előtt”. De Márki-Zay szerint van egy ennél sokkal fontosabb oka is, “hogy miért pont most ellenőriz a NAV, mégpedig az a valódi oka, hogy éppen most jelennek meg az MMM irodájában és a könyvelőjénél a NAV szakemberei, (…) a valódi ok egyetlenegy: nevezetesen, hogy Orbán Viktor ezer szálon köthető a bicskei pedofilbotrányhoz” – hangsúlyozta Márki-Zay Péter. Szerinte „erről akarják elterelni a figyelmet”, és nem a köztársaságielnök-választással kéne törődni, hanem azzal, hogy mind a 40 bűnöző nevét megismerhesse az ország, akinek Novák Katalin 2023-ban kegyelmet adott. „Hogy megtudhassuk végre, hogy hány pedofil, hány terrorista és hány korrupt fideszes bűnöző van azok között, akik (…) valójában Orbán Viktor kegyelméből szabadon garázdálkodhatnak ismét” – mondta a pártelnök az Index szerint. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb