Mindenmás

Napi pakk: szeles, esős napunk lesz az idei tavasz első napján Szegeden, mától életbe lép az új közlekedési tarifarendszer

Szeles, esős nappal indul az idei tavasz első napja Szegeden. Ettől függetlenül akár 20 fok is lehet városunkban, úgyhogy, ha az esernyődre szükség is lesz, a nagykabátodra már biztosan nem. A mai nappal életbe lép az új közlekedési tarifarendszer és fokozott rendőri ellenőrzésekre is számíthatunk. Programokból sem lesz ma hiány: új kiállítással vár a Móra Ferenc Múzeum és folytatódnak a Keresztpont Estek is. Meghoztuk a Napi pakkot, minden fontos információval a kávéd mellé!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Albin, Félix és Dávid nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van az Ölelj meg egy könyvtárost! nemzetközi világnap.
  • 143 éve alapították meg a Magyar Távirati Irodát.
  • 152 éve jött létre a világ első nemzeti parkja, a Yellowstone Nemzeti Park.
  • 30 éve született Justin Bieber kanadai pop- és R&B-énekes.
  • 16 éve vonták ki a forgalomból az 1 és 2 forintos érméket.
  • 30 éve ezen a napon adott utoljára koncertet a Nirvana rock-együttes.

SZELES, ESŐS NAP ELÉ NÉZÜNK MA SZEGEDEN

Pénteken sok felhő lesz felettünk, többfelé lehet eső, zápor, egy-egy helyen akár az ég is megdörrenhet. Feltámad a délkeleti szél is, a középső tájakon erős lökésekre kell számítani. Reggel 3 és 10, napközben 11 és 20 fok között alakul a hőmérséklet Szegeden.

EDDIG TARTOTT AZ ÁRCSÖKKENÉS A KUTAKON

Egyelőre véget ért az üzemanyagárak csökkenése Magyarországon – derült ki a Holtankoljak friss adatközléséből. A nagykereskedők ismét megvizsgálták a magyarországi üzemanyagárakat, és döntöttek.

MÁTÓL OLCSÓBBAN UTAZHATUNK SZEGED ÉS SZABADKA KÖZÖTT

Nyolc évnyi szünet után tavaly novemberben napi 10 járat (5 vonatpár) közlekedésével indult újra a vasúti személyszállítás Szeged és Szabadka között. A Szerbia és Magyarország között rendszeresen ingázók visszajelzései alapján a MÁV-VOLÁN-csoport március 1-jétől 20 százalékkal csökkenti a menetdíjakat, hogy az egyre népszerűbb járat a munkába és iskolába járóknak még elérhetőbb alternatívát nyújtson a közúti – elsősorban személygépkocsis – közlekedéssel szemben – derült ki a társaság szerdai közleményéből.

MÁTÓL ÚJ IDŐSZÁMÍTÁS KEZDŐDIK A TÖMEGKÖZLEKEDÉSBEN

Március 1-jétől 4,5 millió ember utazása válik olcsóbbá, egyszerűbbé és igazságosabbá. Az új kedvezményrendszerrel több tízezer forintot spórolhatnak a családok – derült ki Lázár János pénteki sajtótájékoztatójából.

MÁTÓL A KÖVETKEZŐ KÉT HÓNAPBAN FOKOZOTT RENDŐRSÉGI ELLENŐRZÉSRE SZÁMÍTHATUNK VÁRMEGYÉNKBEN

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el 2024. március 1-jén 0 órától 2024. április 30-án 24 óráig, közölte csütörtökön a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

MÁTÓL ÚJ KIÁLLÍTÁSSAL VÁR A MÓRA FERENC MÚZEUM

A haj és az arcszőrzet kerül a középpontba a Móra Ferenc Múzeum új kiállításán. A jólfésültség története című tárlaton a látogatók megismerkedhetnek a fodrászok, borbélyok fortélyaival, a fodrászszalonok kialakulásával, a frizurák változásának érdekességeivel. Sőt: egy retro hajszárító búra alá is beülhetnek majd az érdeklődők. A kiállítást március 1-jén, pénteken 16 órakor nyitják meg – tudtuk meg az intézménytől.

MA FOLYTATÓDNAK A KERESZTPONT ESTEK

Március elsején, pénteken folytatódnak a Keresztpont esték Szegeden. Az esemény vendége ezúttal Dr. Illyés Szabolcs, az SZTE Politikai és Genocídium Tanulmányok Kutatóintézetének vezetője lesz, aki Vallási üldözések a XXI. században címmel tart előadást és várja az érdeklődőket a témához kapcsolódó beszélgetésre.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb