Közélet

Navracsicsnak üzent Lázár János: “jobb, ha politikustársaim elkerülik Hódmezővásárhelyt a következő fél évben”

„Kiváló kollégák vagyunk” – mondta Navracsics Tiborról Lázár János építési és közlekedési miniszter a csütörtöki sajtótájékoztatóján, ahol a hozzá köthető hódmezővásárhelyi Promenad24 Navracsicsot gyalázó cikkeiről is kérdezték. 

A cikkek szerint Navracsics elárulta a kormányt és felrúgta a nemzeti minimumot azzal, hogy az elmúlt hetekben többször is kezet fogott Márki-Zay Péterrel. „Ha egy futballista az ellenféllel játszik össze, és látványosan saját kapujára támad, az bizony nem velünk van – jobban teszi, ha mezt cserél, vagy a partvonalon kívülre vonul” – üzente Navracsicsnak, de arra is emlékeztette a hódmezővásárhelyi polgármesterrel bratyizó minisztert, hogy „nem piszkítunk abba a tányérba, ahonnan eszünk”, és a Fidesz támogatói nem értékelik, ha valaki az ördöggel is képes cimborálni.

LÁZÁR SZERINT POLGÁRHÁBORÚ ZAJLIK

Lázár a csütörtöki sajtótájékoztatón újságírói kérdésre azt mondta, egyetért azzal, amennyit látott ezekből a cikkekből. „Hódmezővásárhelyen 2018 óta polgárháború zajlik, ahol a fideszesek úgy érzik, hogy őket a polgármester folyamatosan politikailag abuzálja, és ezért aztán rendkívül érzékenyek minden ilyen külső beavatkozásra” – fogalmazott a fideszes politikus, hozzátéve: megérti, hogy a helyi jobboldali közösség fel van háborodva, megbántva érzi magát, és nagyon érzékeny ebben a témában. „Jobb, hogy ha politikustársaim elkerülik Hódmezővásárhelyt a következő fél évben” – üzente Lázár Navracsicsnak és bárkinek, aki Márki-Zay Péterrel fotózkodna a választási kampányban.

NAVRACSICS NEM FOGLALKOZIK A KETTEJÜK KÖZÖTTI KAPCSOLATTAL

Navracsics a Telexnek azt írta a Promenad24 cikkeiről, hogy az önkormányzatokért felelős miniszterként helyhatósági kérdésekről többször is tárgyalt a megyei jogú városok vezetőivel. Ezeken a megbeszéléseken – más polgármesterek mellett – Márki-Zay Péter is részt vett. „Tekintettel arra, hogy Lázár János miniszter kollégám 2022 májusában – négy év után nem csupán fegyverszünetet kötött – Hódmezővásárhely polgármesterével, hanem abban is megállapodott vele, hogy közösen dolgozzák ki, miként fejlődhet tovább a város, én is meghallgattam Márki-Zay Péter javaslatait és kérdéseit, de a közte és Lázár János közötti kapcsolattal nem foglalkozom.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb