Mindenmás

Napi pakk: derült idő, napsütés, nőnapi programok

Hétfőn jó idővel kezdjük a hetet Szegeden. Lesznek nőnapi programok is, hiszen a héten lesz nőnap. Hozzuk a napi pakkot, ami szükséges ahhoz, hogy tudd, mire számíts ma a napfény városában.

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Adorján, Adrián, Adriána, Adrienn, Arián, Bajnok, Jagelló, Kazimir, Kázmér, Luciusz, Zorán és Brútusz nevű Szeged365 olvasónknak. Érdekességek:

  • 177 éve megszületett Alexander Graham Bell skót születésű amerikai fizikus, a telefon feltalálója, a siketoktatási rendszer kidolgozója.
  • 154 éve megszületett Maróczy Géza mérnök, sakkozó nagymester, sakkolimpiai bajnok, aki a világ egyik legjobbja volt.
  • 145 éve megszületett Manno Miltiades görög származású magyar grafikus, festő- és szobrászművész, sportoló, aki az FTC turulmadaras jelvényét tervezte.
  • 140 éve megszületett Novobátzky Károly, Kossuth-díjas fizikus.

DERÜLT IDŐVEL ÉS NAPSÜTÉSSEL INDUL A HÉT

Hétfőn hajnalban is már derült időre számíthatunk Szegeden. Napközben gyengén felhős, de leginkább zavartalan napsütésre számíthatunk. Számottevő csapadék nem várható. Helyenként élénk lesz a déli-délkeleti szél. Hajnalban 5-7, délután 13-17 fokra számíthatunk.

KÖZÖS PROGRAMOKKAL KÉSZÜL SZEGEDEN A SOMOGYI-KÖNYVTÁR ÉS A MÁLYVAVIRÁG ALAPÍTVÁNY

„Minden nő számít, minden élet számít” – ezzel a mottóval rendezi meg a Somogyi-könyvtár és a Mályvavirág Alapítvány az elmúlt évek nagy sikerére való tekintettel 2024-ben is nőnapi programját, tudatta szerkesztőségünkkel a bibliotéka. Részletek a cikkben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb