Szegedi ArcokVideo365

“Nagyon hálás vagyok, hogy ilyen sokáig élhettem ezt az életet és minden álmomat sikerült megvalósítani” – exkluzív interjú a visszavonulására készülő Olasz Annával

“Nagyon hálás vagyok az életnek és az embereknek, akik támogattak élsportolóként, hogy ilyen sokáig élhettem ezt az életet és minden álmomat sikerült megvalósítani” – mondta el Olasz Anna, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes szegedi hosszútávúszónk. Anna, mint ismeretes, februárban, Dohában vett részt pályafutásának hetedik, egyben utolsó világbajnokságán. Még a szezon végéig három világkupa, egy Európa Kupa és egy EB vár a szegedi bajnokra, s mindez június közepéig, azután leteszi a lantot. Arról, hogyan képzeli el a jövőjét, és hogyan gondol visszavonulására, Annával beszélgettünk a Tiszavirág Sportuszodában.

“NYUGODT SZÍVVEL TUDOM AZT MONDANI, HOGY EZ AZ UTOLSÓ SZEZONOM”

“Még egy jó pár kilométer vár rám az úszó karrieremből, de úgy gondolom, hogy ez a döntés abszolút megérett, és nyugodt szívvel tudom azt mondani, hogy ez az utolsó szezonom” – kezdte beszélgetésünket Anna. Mint elárulta, ő az a típus, aki mindenben igyekszik meglátni a pozitívumot, így a dohai úszó világbajnokságot is végig mosolyogta, nagyon élvezte, hogy ott lehet, és egy pillanatra sem fogta el szomorúság, hogy ez az utolsó ilyen alkalom. “A pozitív oldalát közelítettem meg, hogy már a hetedik és még mindig itt lehetek, és ez mennyire jó, és próbáltam tényleg minden percét kiélvezni” – idézte fel Anna.

“TISZTÁN ÉL BENNEM VALAMENNYI VERSENYEM EMLÉKE”

Azt is elárulta, mind a hét világbajnokságára úgy emlékszik, mintha tegnap történt volna. “Tizenöt év válogatottságom alatt rengeteg élménnyel gazdagodtam. Van itt olyan csapattársam, aki még meg sem született, amikor én már a magyar válogatott színeiben versenyeztem. Nem tudnék egy dolgot, egy momentumot kiemelni. Nagyon megmarad bennem egy-egy kép, egy hangulat valamennyi versenyemről. A mai napig emlékszem Barcelonára (pályafutása első felnőtt világbajnoksága volt Annának – szerk.), pedig 10 és fél évvel ezelőtt volt. A 10 kilométer utolsó 500 métere még most is tisztán él bennem. Érzem, amit akkor éreztem, tehát, ha most beugrok a vízbe, akkor fel tudnám idézni azokat a dolgokat, amiket ott éreztem, de ezt minden versenyről el tudnám mondani” – árulta el Anna.

EGY CSODÁLATOS KORSZAK LEZÁRUL

25 év úszás, 15 év válogatottság: Anna egy csodás, élményekkel és fantasztikus eredményekkel teli korszak végéhez érkezett. Egy olyan korszak végéhez, mely nemcsak szegediként tesz bennünket büszkévé, hanem az egész ország számára dicsőséget és elismerést jelent. S, hogyan képzeli el a szegedi bajnok jövőjét, arról többek között videónkban mesél számunkra Anna:

Operatőr: Galyas Richárd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb