Szegedi Arcok

Ingyenes lett az utazás, mégis meg akartak büntetni egy 11 éves kislányt a tram-trainen, válaszolt a MÁV, hogy helyesen jártak-e el az ügyben

“Kislányom 11 éves, e hónaptól ingyenes neki a távolsági járat. Felszállt Szegeden a tram-trainre, hogy Algyőre hazaérjen. Felszállt az ellenőr is és a helyi részen meg akarta büntetni. Szerencsére volt nála vonaljegy, kilyukasztatták vele. A havi vármegyebérlet 990 forint volt… Most egy helyi egyutas jegy 450 forint” – írta egy apuka még hétfőn a Szeged365 Társalgó csoportunkban. Rákérdeztünk a MÁV-nál, hogy jogosan járt-e el az ellenőr az ügyben. Mint kiderült, nem.

Március elsejétől érvényes az új tarifarendszer a MÁV és Volán járatain. Ebbe beletartozik az is, hogy a 14 év alattiak ingyenesen utazhatnak a helyközi közlekedésben, így a tram-train járatain is. A fenti poszt alatt élénk vita alakult ki, mivel Szegeden csak április elsejétől lesz ingyenes az utazás a gyerekeknek. Rákérdeztünk a MÁV-nál, hogy jogos volt-e a kislánnyal érvényesíttetni a menetjegyet, mint írták, nem jártak el helyesen.

ELNÉZÉST KÉR A MÁV

“Munkatársunk nem járt el helyesen, mikor jegyet érvényesíttetett a kislánnyal, hiszen utazása díjmentes a TramTrain teljes szakaszán. A díjmentes utazás jogosultságát kiskorúak esetében is minden esetben igazolni szükséges” – írták szerkesztőségünknek válaszlevelükben, ahol hozzátették, hogy az utasok a www.ujtarifa.hu oldalon tájékozódhatnak a megváltozott kedvezményekről. “Kollégáinkat is folyamatosan képezzük, oktatjuk a változásokról. A kellemetlenség miatt a kislány és szülei elnézését kéri a vasúttársaság” – hangsúlyozták, majd azt is hozzátették, hogy amennyiben bejelentik a pontos járatot és napot, abban az esetben kivizsgálják az esetet.

SZEGEDEN CSAK ÁPRILISTÓL LESZ INGYENES A KÖZLEKEDÉS A GYEREKEKNEK

Mint megírtuk, februárban döntött arról a közgyűlés, hogy a tavalyi 1,5 milliárdról 2 milliárd forintra emelik a szociális támogatásokra szánt összeget a város költségvetésében. Az eddigi 15 ezer forintról 20 ezerre emelik az általános iskolába járó gyermekek családjának járó iskolakezdési támogatást, valamint az időskorúak és a rokkantellátásban részesülők éves támogatását is. Az újszülöttek után járó egyszeri szülési támogatás összege 25 ezerről 50 ezer forintra emelkedik. Áprilistól a helyi tömegközlekedés ingyenessé válik – lakhelytől függetlenül – a 14 év alatti gyermekek számára.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb