Kikapcs

Megtudtuk, kik az újabb fellépők a 28. Szegedi Borfesztiválon

Idén, 2024-ben kerül megrendezésre a 28. Szegedi Borfesztivál, melynek a Szeged Napja Ünnepségsorozat második hétvégéjén érkezik a Dóm téri KAVALKÁD, ahol ingyenes nagykoncertekkel szoktunk ünnepelni. Az itt fellépők között sorakozik Dzsúdló mellett a Magna Cum Laude, a NEW LEVEL EMPIRE és a SOULWAVE is.

Azt már említettük egy korábbi cikkünkben, hogy Dzsúdló ott lesz a fellépők között, és amellett sem lehetett szó nélkül elmenni, hogy Szeged örömére egy nappl hosszabb lesz idén az ünnepségsorozat. Most nézzük meg, hogy kik is az említett fellépők? A Szegedi Borfesztivál – Szeged Napja Ünnepségsorozat közzétett új információi alapján bemutatjuk az eddig ismert fellépőket.

NEW LEVEL EMPIRE

Nyújtó Sándor és Krajczár Péter alapította a zenekart 2013-ban, akik ma már 5 tagú, magyar zenekarként működnek és és rock zenéhez közel álló akkusztikus alapokat minőségi tánczenével egyesítik. The Last One című számukkal bejutottak a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi előválogatójába, ahol a döntőig meg sem álltak.

MUTATUNK EGY KIS ÍZELÍTŐT A ZENÉJÜKBŐL, HOGY RÁHANGOLÓDHASSATOK:

SOULWAVE

A kezdetek egészen 2007-ig nyúlnak vissza, amikor Fodor Máté és Huszár Ádám gitáros megalapította a zenekart Körmenden. Az első nagylemezük 2010-ben jelent meg, ahol érezhető a rock and roll és a blues hatása is. 2012-ig tartó szünet után újraalakultak és 2015-től napjainkig jelen vannak a zenei piacon. Mutatjuk a 10 millió megtekintésnél járó videójukat.

MAGNA CUM LAUDE

1999 óta aktív zenekar, akik 2003-ban jelentették meg első albumukat. Az igazi áttörést 2006 jelentette a Minden állomás c. albummal, mely 2007-ben “az év hazai popalbuma” kategóriában Fonogram-díjat kapott. Az ő legtöbbet lejátszott videójuk pedig a Pálinka dal 20 millió megtekintéssel.

DZSÚDLÓRÓL ITT ÍRTUNK KORÁBBAN

Eredeti neve Juhász Márton, és Mezőzomboron, egy borsodi faluban nevelkedett, vallásos családban, édesanyja hitoktató, nagymamája sekrestyés, nagypapája pedig kántor volt. Már általános iskolában elkezdett foglalkozni az énekléssel, később pedig a Miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium dráma tagozatára járt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb