Sport

Újabb győzelmet zsebelt be az SZTE – Szedeák, ez már a 10. a szezonban

Szombat este újabb győzelmet zsebelt be az SZTE – Szedeák hazai pályán. Ezúttal az Atomerőmű SE ellen arattak győzelmet. Noah Locke pedig ismét elérte a negyven pontot.

A forduló előtt a velük azonos mérleggel álló (9-14) Paksot fogadták a bajnokság 24. fordulójában, Ryan Woolridge-ra pedig ezen az estén sem számíthattak.

Noah Locke büntetőivel kezdődött a meccs, erre viszont hét paksi pont érkezett válaszképp. Korábbi játékosuk, Kassim Nicholson hármasánál már 12–4-re vezetett a Paks, amikor időt kért a Szeged. Innen azonban jött egy 9–0-ás futás a részükről, Bailey kosarával újra vezettek. Noah Locke hamar elérte a tíz pontot, a vezérletével végül előnyben zárhatták az első negyedet.

A NAGYSZÜNETBEN MÉG EGY PONTTAL VEZETTEK A VENDÉGEK

Fordulatos meccs zajlott a pályán, hol itt, hol ott volt az előny, komolyabb különbség nem alakult ki a második negyedben – a nagyszünet előtt ugyan Balogh Szilárd pontjaival vezettek a szegediek, de a félidőt Ihring triplája zárta, így a vendégek egy ponttal jobban álltak a nagyszünetben, 41–42.

NEM SIKERÜLT KÉTSZÁMJEGYŰRE NÖVELNI A KÜLÖNBSÉGET

Mucza hármasa nyitotta a második félidőt, majd Lake szólt hozzá – azonban ahogy korábban is, ez ezúttal sem törte meg a Paksot. Noah Locke elkapta a fonalat, a légiós sorban szerezte a triplákat, ami után kilenc ponttal állt jobban a Szedeák, 63–54-nél azonban nem tudták kétszámjegyűvé növelni az előnyünket. Dorogi hármasát Mucza visszadobta, viszont Ihring hibátlanul büntetőzött, és mivel hármat dobhatott, csak öt pont volt a két csapat között az utolsó tíz perc előtt, 67–62.

Továbbra is ugyanebben a mederben folyt a meccs: hiába lépett meg pár ponttal a hazai csapat, a Paks rendre visszajött. 72–71-nél csak egy pont volt a különbség, de ekkor jött Locke és Mucza, hét pontjukkal pedig 79–71-re vezettek a szegedi fiúk. Nicholson büntetőivel azonban csak három maradt az előnyükből 83–80-nál – ekkor egy paksi technikai fault után Noah dobta be a büntetőjét, majd Bognár is hibátlan volt a vonalról, 86–80. Brendan Bailey azonban megkapta az ötödik hibáját, így megfogyatkoztak a végjátékra.

Bognár kosara után megint hét volt az előnyük 88–81-nél, de másfél perccel a vége előtt öt pont volt ismét a különbség. 90–85-nél kivédekeztek egy támadást, majd Noah bedobta a két büntetőjét, ezzel lezárta a meccset – végül egy hullámzó mérkőzésen sikerült megszerezni a győzelmet, így tovább küzdhet az SZTE – Szedeák a rájátszásért.

10. GYŐZELMÉT SZEREZTE MEG EZZEL SZEGED A SZEZONBAN

Noah Locke akárcsak a Kaposvárnak, a Paksnak is 41 pontot szórt, de Mucza Tamás hat gólpassza, vagy De’Quon Lake 11 pontos, 11 lepattanós dupla-duplája is kiemelhető, és Bognár Kristóf is leszedett hat labdát a 14 pontja mellett. Ezzel megszerezték szezonbeli tizedik győzelmüket, jövő pénteken pedig a Sopron vendégei lesznek – tették közzé oldalukon.

Gratulálunk fiúk, szép volt!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb