Sport

Mikler Roland: “Remegő lábakkal készültem a meccsre” – semmihez sem hasonlítható érzés itthon, ennyi ember előtt kivívni az olimpiai részvételt

Ez a csapat már nagyon megérdemelte ezt a sikert, nyilatkozta Chema Rodríguez szövetségi kapitány, miután a magyar férfi kézilabda-válogatott vasárnap Portugália legyőzésével kijutott a nyári, párizsi olimpiára.

“Utálok a portugálok ellen játszani, mert barátok vagyunk. Nagyon nehéz volt számomra ez a helyzet, mert azt kívántam, bárcsak mindkét csapat kvalifikálhatna” – jelentette ki a tatabányai mérkőzés után a magyarok spanyol edzője. A válogatott 30-27-re győzött vasárnap, ezzel a második helyen végzett.

NAGYON MEGÉRDEMELTÉK A SIKERT

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy 12 év után ott lesz az olimpián a magyar férfiválogatott. Ez az ország, ez a csapat már nagyon megérdemelte ezt a sikert. A portugálok remekül játszottak, de az utolsó pillanatig küzdöttünk és mindent megtettünk a győzelemért” – mondta. Hozzátette, a meccs előtt azt mondta, nem az számít igazán, hány gólt szereznek és mi lesz a végeredmény, hanem az, hogy családként érkeznek a csarnokba és családként is távozzanak onnan.

ÓRIÁSI TARTÁSA VAN A VÁLOGATOTTNAK

A magyarok szombaton kikaptak Norvégiától, ezért a portugálokat mindenképpen le kellett győzniük a kvótáért. A meccs utolsó gólját szerző Lékai Máté úgy fogalmazott, ilyen fontos találkozót talán még sosem nyert hazai pályán a csapat. Az irányító kiemelte, hogy a válogatottnak óriási tartása van, amit sokadszor bizonyítottak be. Lékai szerint a közönség is átérezte a meccs fontosságát, és a hajrában belehergelték a portugálokat a kapkodásba, és ezek a hibák is kellettek a magyar csapar sikeréhez. „Nem öt perc lesz az ünneplés, azt megígérhetem” – mondta mosolyogva az FTC kézise.

MIKLER REMEGŐ LÁBAKKAL KÉSZÜLT A MECCSET

A csapat rangidőse, a 39 éves Mikler Roland, az OTP Bank-PICK Szeged játékosa kezdett a magyar kapuban, de csak egyszer tudott védeni, így Bartucz László váltotta, és a folytatásban csak egy hetesre tért vissza, igaz, ott bejött a csere, mert kimaradt a portugál büntető. „Remegő lábakkal készültem a meccsre, amely is, úgy is alakulhatott volna. Nagyon köszönöm a csapatnak, ez egy nagybetűs csapat, amelybe visszacsatlakozhattam. Ez most nem az én kvalifikációs tornám volt, annál nagyobb érdemei vannak Bartucz Lacinak, minden elismerésem, le a kalappal, és ezúton is köszönjük neki. Nekem ma kimerült a szerepem abban, hogy imádkoztam, és küldtem a pozitív energiákat a kispadról” – nyilatkozta az M4 Sportnak Mikler, megemlítve, hogy semmihez sem hasonlítható érzés itthon, ennyi ember, köztük a családja előtt kivívni az olimpiai részvételt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb