Sport

Nagy Péter a nyolcadik helyre lépett elő a londoni olimpiai eredményével – a NOB hivatalosan is előrébb sorolta a szegedi súlyemelőt

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) csütörtökön levélben tájékoztatta a Magyar Olimpiai Bizottságot, hogy a szegedi súlyemelő Nagy Péter londoni olimpiai eredményét 8. helyre módosították, írta meg a Magyar Olimpiai Bizottság.

Tájékoztatásuk szerint a férfiak +105 kg-os mezőnyében versenyző Nagy Péter eredetileg 11. helyen végzett Londonban, azonban az akkor elvégzett doppingtesztek újravizsgálásakor több pozitív mintát is találtak riválisainál, az ezt követő kizárások pedig azt jelentik, hogy a NOB hivatalosan is 8. helyre előre sorolta a szegedi súlyemelőt.

Erről Nagy Péter is beszámolt közösségi oldalán, mint írta, “úgy látszik, még egy Olimpián pontszerző lettem”.

ÖSSZETETTBEN 374 KILOGRAMMAL NYOLCADIK LETT A SZÓFIAI SÚLYEMELŐ EB-N FEBRUÁRBAN

Nagy Péter, a 2023-as év Legszegedibb Sportolója, a nyolcadik helyen végzett összetettben a szófiai súlyemelő Európa-bajnokság utolsó versenynapján a plusz 109 kilogrammos kategóriában, tudtuk meg a szegedi súlyemelőtől. Mint hozzátette, ez volt a 15. felnőtt EB, melyen indult.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: olimpia.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb