Kikapcs

Ha már száraz a torkod és boroznál: a tavalyi borászok többsége visszatér a Széchenyi térre, a Hídivásárra pedig annyi kiállító jelentkezett, amennyit be sem tudnak fogadni

Mint pénteken korábban megírtuk, bő két hónap van még hátra a Szegedi Borfesztivál és a Szeged Napja Ünnepségsorozatig, amikor újra felpezsdül városunk. A szervezők már le is rántották a leplet a Dóm téri Kavalkád fellépőiről: többek között jön Dzsúdló, a Magna Cum Laude, és a Wellhello is. Rá is kérdeztünk Rácz Attilánál, a rendezvényt szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetőjénél, hogy mi a helyzet a Széchenyi téri programok terén, illetve mire számíthatunk az idei Szegedi Hídivásáron.

A KÖVETKEZŐ HETEKBEN ÖSSZEÁLL A SZÉCHENYI TÉR PROGRAMJA IS

Mint Rácz Attila elmondta, a Széchenyi téri programok szervezése jelenleg is zajlik, a következő hetekben áll össze véglegesen, hogy milyen színpadi produkciók adják majd a talpalávalót a Széchenyi téri platánfák alatt a borozgatáshoz. Az viszont már biztos, hogy a széles borkínálatból nem lesz hiány, hiszen nagyon sok borász visszatér, akik tavaly is elhozták városunkba gyöngyöző nedűiket. “Nagyjából 95% készültséggel vagyunk a Széchenyi téren. A jövő hét közepére várhatóan véglegesíteni tudjuk, hogy mely pincészetek, borászatok fognak részt venni a Borfesztiválon” – tudtuk meg Rácz Attilától.

NAGYON NAGY AZ ÉRDEKLŐDÉS A HÍDIVÁSÁR IRÁNT IS

Ugyanakkor alakul a Szegedi Hídivásár szervezése is, mint az ügyvezető elárulta, nagyon nagy az érdeklődés a kiállítók részéről az esemény iránt, jelenleg több, mint 300 jelentkezőnél tartanak. A rendelkezésre álló hely azonban 230-240 kereskedő befogadására alkalmas, így mindenkinek nem is tudnak helyet biztosítani. Több új kézműves is jelezte, hogy szívesen jönne a Belvárosi hidat és a Híd utcát átölelő hatalmas kézműves seregszemlére. Mint Rácz Attila elárulta, a tavalyi kiállítók körülbelül 95%-a már vissza is jelzett, hogy jönne idén is május 25-e és 26-a között szebbnél szebb portékáikkal a nagy kézműves áruk mustrájára, így a régi arcokat már ismerősként köszönthetik a kilátogatók.

A DÓM TÉRI KAVALKÁD SORÁN ITT LESZ VELÜNK DZSÚDLÓ ÉS A WELLHELLO IS

Május 26-án a Dóm téri Kavalkád vasárnapi nyitóprogramja a Blues B.R.Others Show lesz, így már teljes a Dóm téri élő koncert kínálat Szegeden – osztották meg a friss információkat a szervezők, melyben elárulták az összes fellépőt. Időrendi sorrendben így néz ki a program:

  • május 24., 16.30 – New Level Empire
  • május 24., 20.00 – Wellhello
  • május 25., 16.30 – Soulwave
  • május 25., 20.00 – Dzsúdló
  • május 26., 16.30 – Blues B.R.Others Show
  • május 26., 20.00 – Magna Cum Laude

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb