Mindenmás

Három napig szünetel majd a vonatforgalom Kiskunfélegyháza és Szeged, valamint Szeged és Röszke között

Április 2-től 4-ig pályakarbantartási és építési munkálatok miatt Kiskunfélegyháza és Szeged, valamint Szeged és Röszke között szünetel a vonatforgalom – tudtuk meg a MÁV-tól.

Mint kiemelték, a szegedi fővonalon a pótlóbuszos közlekedés miatt hosszabb eljutási idővel kell számolni, valamint Szegedről a főváros felé a vonatok megszokott menetrendjéhez képest korábban indulnak a pótlóbuszok.

TRAM-TRAINT AJÁNLANAK SZEGEDEN BELÜL

A közlemény szerint Budapest és Szeged közötti Napfény InterCityk, valamint valamennyi Kiskunfélegyháza és Szeged közötti személyvonat helyett Kiskunfélegyháza és Szeged-Rókus között pótlóbusz közlekedik. A pótlóbuszok néhány kora reggeli, illetve késő esti járat kivételével Szeged-Rókus állomástól indulnak és oda érkeznek, Szegeden belül a vasútvillamosokkal lehet utazni, melyek menetrendje a pótlóbuszokhoz való csatlakozás miatt módosul. A vasútvillamosokon a röszkei és a szegedi fővonalra váltott vonatjegyek érvényesek a szegedi városi szakaszon.

RÓKUSTÓL 20-40 PERCCEL ELŐBB INDULNAK A PÓTLÓBUSZOK

A pótlóbuszok igazodnak a vonatok menetrendjéhez, ezért a kiskunfélegyházi csatlakozás biztosítása érdekében Szeged-Rókustól jellemzően 20-40 perccel korábban indulnak, mint a vonatok Szeged vasútállomásról indulnának – Budapest és Szeged között így hosszabb eljutási idővel kell számolni.

A változás érinti még az április 5-én este a Nyugati pályaudvarról 22 órakor Szegedre induló S20-as vonatot (17028) és az április 6-án hajnalban eredetileg Szegedről 3:25-kor Budapestre induló személyvonatot (17029) is, ami helyett 2:44-kor indul pótlóbusz a szegedi Mars térről.

SZEGED-SZABADKA VONAL

A Szeged-Szabadka közötti vonatok helyett Szeged-Rókus és Röszke között pótlóbuszok közlekednek. Az április első hetében lévő korlátozás ideje alatt a szegedi fővonalon Kiskunfélegyháza és Petőfiszállás között, továbbá Szeged és Szeged-Rendező között pályakarbantartást, valamint Szeged-Rendezőnél a röszkei vonal felsővezeték-hálózatának kiépítéséhez kapcsolódó munkálatokat végeznek, ezért Szegeden a vasútvonal menti lakott területeken az éjszakai órákban is nagyobb zajhatásra kell számítani. A Szeged-Rendező és Röszke közötti szakaszon dolgozó vasúti munkagép haladásához igazodva az érintett vasúti átjárókat április 2-án 4 óra és április 4-én 5 óra között néhány órás időtartamra lezárják.

A részletes menetrend itt tekinthető meg!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb