Közélet

Kiderült, mikortól kapható az egynapos matrica

Még tavaly novemberben vált ismertté, hogy Magyarországon is bevezetik az egynapos matricát. Ám azóta sem derült ki, hogy pontosan mikortól lehet megvásárolni. Egészen mostanáig. Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) a Világgazdaság kérdésére elárulta a hiányzó részleteket. Az ÉKM tájékoztatása szerint az egynapos matrica értékesítése húsvéthétfőn, vagyis április 1-jén indul, írta meg a Vezess.hu.

A tárca azt is megerősítette, hogy az egynapos matrica ára személyautóknak (D1 kategória) 5150 forint lesz. Az ár megállapítása abból az uniós kikötésből indul ki, hogy az egynapos matrica ára az éves matrica árának (57 260 forint) legfeljebb 9 százaléka lehet. Nálunk elmentek a legfelső határig.

Fontos tudni, hogy az egynapos matrica érvényessége is naptári napra szól, vagyis a megvásárlásától aznap 24 óráig érvényes.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: vezess.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb