Sport

A szegedi Nagy Péter egy százaléknyi esélyt lát arra, hogy kijut az olimpiára

Két magyar szerepel a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) thaiföldi világkupáján, amely az utolsó állomása a párizsi olimpiára selejtező sorozatnak, de sem Mitykó Veronikának, sem Nagy Péternek nincs valós esélye az ötkarikás játékokon való részvételre.

Előbb, kedden Mitykó lép versenypódiumra a phuketi viadalon, a 87 kilogrammos női kategóriában, ám a békéscsabaiak U23-as Európa-bajnokát – edzője, Bökfi János megfogalmazása szerint – “már tényleg csak a csoda” segíthetné hozzá a párizsi olimpiai rajtjog megszerzéséhez.

KÉPTELENSÉG BEKERÜLNI

“A megváltozott kvalifikációs rendszerben, vagyis mivel a felső két női súlycsoportban indulók eredménye egybeszámít, az összevonás miatt jelenleg képtelenség bekerülni a világ tíz legjobbja közé – nyilatkozta elutazásuk előtt az MTI-nek az egykori kiváló versenyzőből lett szakember. – Miután a plusz 87 kilósok összetett teljesítményét is figyelembe veszik az abszolút sorrendben, 240 kiló alatti eredménnyel nem lehet kijutni az olimpiára. Hiába fejlődött Vera az utóbbi hetekben, a 87 kilósok és a pluszosok együttes mezőnye brutálisan erős…”

NAGY PÉTER IS KEVÉS ESÉLYT LÁT

A vk zárónapján, csütörtökön versenyző Nagy Péter is roppant kicsinek látja esélyét a párizsi olimpiára való kijutásra. “Az utolsó egy hónapom térdfájásos volt, hol tudtam edzeni, hol nem…- jelentette ki az MTI-nek a szegedi óriás, aki a plusz 109 kilósok mezőnyében próbál szerencsét. “Összetettben 422-t kéne csinálni, vagyis a legjobbam felett emelni, ami még teljesen egészségesen sem lenne egyszerű, sőt… Immár csak a szerencsében bízhatok, másban nem. Hogy mekkora esélyt adok magamnak az olimpiai indulásra? Úgy egy százalékot…” A 38 éves Nagy Péter Londonban nyolcadik volt, Rióban a tizedik, Tokióban pedig a hetedik helyen végzett.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb