KikapcsVideo365

Izgalmas esemény Szegeden: Nikola Tesla tudásával lőtte le Dani Zoltán a lopakodót! (videó)

Dani Zoltán, a Jugoszlávia Néphadsereg nyugalmazott ezredese, az a délvidéki magyar hős, aki valóra váltotta a lehetetlent: lelőtte az amerikai F-117-es Stealth vadászbombázót, ismertebb nevén a lopakodót.

A Délvidék Ház adott otthont annak az izgalmas közönségtalálkozónak, ahol Dani Zoltán nyugalmazott ezredes megosztotta az 1999-es koszovói konfliktus idején történt hihetetlen eseményeket, bemutatva, hogy miként lett ő a NATO-bombázó réme.

Ezen az előadáson tudtuk meg, hogy Dani Zoltán, Nikola Tesla tudását használta fel a világon egyedülálló hadászati tervhez. A zseniális feltaláló, aki számos modern technológiai fejlesztés alapját rakta le, gyakran hangoztatta, hogy minden tárgynak van saját rezonanciafrekvenciája. Ez a megfigyelés különösen fontos volt a rádió technológia fejlesztése során, ahol Tesla az elsők között alkalmazta a földelést, ezzel jelentősen növelve az adók és vevők hatótávolságát. Tesla szabadalmaztatta a rádióvevőt, és publikált vázlatokat az adatátvitel alapjairól, még mielőtt Marconi az első transzatlanti rádiójelet kisugározta volna. Tesla azzal a képességgel rendelkezett, hogy ötleteit először gondolatban alkotta meg és csak a végső állapotot rajzolta le, részben a fotografikus memóriájának köszönhetően.

Ez a meglátás talán kapcsolódik ahhoz, ahogy Dani Zoltán ezredes és csapata megközelítette az F-117-es Stealth vadászbombázó lelövését: a megfelelő ismeretek birtokában és a helyes stratégia alkalmazásával, képesek voltak legyőzni egy modern technológiával felszerelt hadigépet.

A résztvevők megdöbbenve hallgatták a történelmi jelentőségű eseményeket, melyek nem csupán a katonai bravúr tiszteletére szolgálnak, hanem emlékeztetnek minket arra, hogy a helyes stratégia és bátorság néha felülírhatja a modern technológia előnyeit. 1999 márciusában történt eseményeket exkluzív videókban maga Dani Zoltán nyugalmazott ezredes mesélte el. Azt is megtudtuk, hogy a pilóta még előtte katapultált.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb