Közélet

Különleges kormánybejelentések jönnek csütörtökön, a szokásosnál több felszólaló is lesz

Csütörtökön tartanak ismét kormányinfót, mégpedig délelőtt 11 órától, közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ. A sajtótájékoztatón a szokásosnál több felszólaló is lesz, hiszen a meghívó szerint Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszteren és a Szentkirályi Alexandrát váltó Vitályos Eszter kormányszóvivőn kívül ott lesz Varga Mihály pénzügyminiszter és Nagy István agrárminiszter is.

A Portfolio szerint a pénzügyminiszter jelenléte arra vonatkozhat, hogy szóba kerül a költségvetés kérdése, akár több szempontból is. Egyrészt az idei költségvetés újraírása folyamatban van, másrészt elkezdődött a 2025-ös költségvetés tervezése, és a kormány kitart a költségvetés korai elfogadása mellett. A korábbi vállalása szerint még ebben a hónapban benyújtja a 2025-ös költségvetésről szóló törvényjavaslatát a parlamentnek.

ÜZEMANYAG ÉS A KISKERESKEDELMI SZEKTOR

A gazdasági kérdések között szóba kerülhet továbbá az agrártámogatások ügye, a kiskereskedelmi szektor (a Spart érintő kormányzati kijelentések, lépések után különösen), a kormány és a jegybank viszonya, a reptérvásárlás ügye, valamint a kormány szerint magas üzemanyagárak kérdése.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb