Közélet

Jerry Springer show, szegedi módra: Szabó Bálint visszatért, majd szerzett pár kellemetlen pillanatot Botka Lászlónak (videóval)

Show must go on. A pénteki, szegedi közgyűlés ismét lendületesre sikerült, a főszerepben a megszüntetett mandátumú, majd – miután a Pécsi Törvényszék hatályon kívül helyezte korábbi döntését – újra a közgyűlés részeként szavazó Szabó Bálinttal. Az utóbbi hónapokban országos hírnevet szerzett képviselő élő adásban okozott kellemetlen perceket Botka Lászlónak, a hangulat egy kicsit a Mónika (vagy éppen Jerry Springer) Show hangulatát hozta.

“ADSZ-E KI KÖZLEMÉNYT?”

“Adsz-e ki közleményt arról, hogy itt vagyok képviselőként?” – kérdezgette Szabó Bálint Botka Lászlót az “Itt az idő” nevű Facebook oldalon közvetített videójában ma délelőtt. A képviselő azt nehezményezte, hogy a polgármester csapata annak idején közleményben tudatta, hogy megszüntették Szabó Bálint képviselő megbízatását, most azonban, amikor a Pécsi Törvényszék hatályon kívül helyezte korábbi döntését, mélyen hallgattak arról. Miután a többször feltett kérdésre nem kapott választ, előbb a polgármesteri kabinetfőnökkel, majd a jegyzővel próbálkozott, válasz helyett azonban csak egy biztonsági őrt kapott, aki visszaültette Szabót a képviselői székére.

“Ennyire lehet hinni Botka Lászlónak és a hozzá kapcsolódó propagandának”

– konstatálta a történteket Szabó Bálint, aki hozzátette, szerinte hazudott a polgármester, ő pedig “nem szűnt meg képviselőnek” lenni.

MEGSZÜNTETTÉK A MANDÁTUMÁT, AZTÁN MÉGSEM

Zárt ülésen, méltatlansági eljárás során, egyhangú döntéssel megszüntették Szabó Bálint képviselő megbízatását – írtuk meg még tavaly szeptemberben, Botka László bejelentését követően. Április 10-én kiderült, hogy a Pécsi Törvényszék a Közgyűlés javára döntött, így akkor úgy tűnt, tényleg megszűnt Szabó Bálint mandátuma, azonban egy újabb fordulatot követően visszakapta azt. Mint Martonosi Éva jegyző ma közölte, a Pécsi Törvényszék hatályon kívül helyezte a Szabó Bálinttal kapcsolatos korábbi döntésüket, ennek értelmében a politikus továbbra is képviselő, így hivatalosan is részt vehetett a mai közgyűlésen.

A városháza egyébként az utóbbiról tényleg nem küldött közleményt.

“Polgármester Úr, adjatok ki egy közleményt arról hogy hazudtatok” – ugrott oda Szabó a polgármester elé az ülés végeztével, azonban az utóbbi nem reagált a “megkeresésre”. A “Botka László menekül” címmel közzétett élő videót az alábbiakban lehet megnézni, szórakoztató darab:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb