Szegedi Arcok

Rémálommá vált a 16 éves szegedi lány élete: nem találtak szervi okot a problémára, így pszichiátriára küldték a lebénult Biankát

Egy 16 éves szegedi lány élete vált rémálommá néhány hónap alatt, aki most már több mint 7 hónapja ágyhoz kötötten éli a mindennapjait egy kórházban. Mint kiderült, nem találtak szervi okot, ami a problémát okozhatta, így pszichiátriára küldték a lebénult Biankát.

A Blikk interjúja szerint Bianka most is egy kórházi kórteremben próbál hinni és reménykedni, hogy hamarosan minden jóra fordul. Jelenleg már majdnem mozgásképtelen, csak a bal kezét tudja mozgatni, de az ápolók segítségére szorul a legalapvetőbb dolgok elvégzésében is.

2022-BEN KEZDŐDÖTT A GOND

“2022-ben kezdődött egy ínhüvelygyulladással” – mesélte Krisztina, Bianka édesanyja, aki soha nem gondolta volna, hogy valaha ilyen állapotban lesz a lánya. Eleinte azt hitték, elmúlik majd a fájdalom, de aztán

  • tovább terjedt a fájdalom a könyökére,
  • majd a vállára,
  • és a jobb karja derékszögbe megmerevedett.

Az orvosok már akkor is értetlenül álltak a történtek előtt. A szülők természetesen nem törődtek bele a dolgokba, és ahova csak tudták, elvitték a lányukat. Bianka már a kezdetektől fogva járt gyógytornászhoz is, ám az állapota ennek ellenére tovább romlott. 2023 nyarán a lábára kezdett panaszkodni, s augusztusban már csak segítséggel tudott felállni, lépcsőzni: a térde annyira elmerevedett, hogy azóta sem képes behajlítani. A hideg zuhany akkor érte a családot, amikor a lány nyaka és dereka is mozdíthatatlanná vált. Ekkor már segítséggel sem tudott felállni vagy felülni, így mentővel bevitték a szegedi egyetemi klinikára – írja a lap.

TÖBB HÓNAPIG VIZSGÁLTÁK

Az interjú szerint szeptembertől egészen decemberig tartottak a vizsgálatok, amelyek végén nem találtak szervi okot. Az orvosok úgy vélték, pszichés okok állhatnak a betegség mögött, ezért átvitték a pszichiátriára, s azóta is ott tölti a napjait, mozgásképtelenül. Az ott eltöltött lassan 4 hónap alatt nemhogy javult, hanem romlott az állapota. Bianka – ahogy az édesanyjának mesélte – bezárva és elkülönítve érzi magát a külvilágtól, amin az sem segít, hogy a kórház szabályai és a kezelési terv miatt a telefonját is csak akkor használhatja, amikor ezt engedik neki. Megszabták, hogy ki látogathatja, így hónapok óta nem találkozhatott a barátaival, de még a nagyszüleivel sem a lap szerint. Ráadásul az influenzajárvány miatt az egyetem minden intézményében látogatási tilalmat rendeltek el, így a szülei már több mint hat hete nem találkozhattak vele. Naponta kétszer egy órát beszélgethetnek videóhívásban, amikor megkapja a telefonját.

A DIAGNÓZIS SZERINT STRESSZ OKOZTA TESTI ZAVARBAN SZENVED

“Az intézmény lezártnak tekinti a szervi vizsgálatokat, a diagnózis szerint stressz okozta testi zavar miatt bénult le Bianka” – mondta az édesanya. Mivel a lány állapota nem javult egyik kezelés hatására sem az elmúlt hónapok során, a szülők szeretnének találni olyan specialistát, vagy intézményt, ahol újra foglalkoznának az okok felderítésével. “Bianka a nehézségek ellenére is jól megbirkózik lelkileg ezzel az óriási kihívással. Hálával teli szívvel köszönöm előre is, ha valaki tud ajánlani egy olyan intézményt, ahol rájöhetnek, mi a probléma” – mondta az anyuka.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb