Mindenmás

Szegeden is feltűnhetnek: újra találkozhatunk a Google autókkal, frissítik a városok, utak és autópályák nézetét

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik majd, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen – derül ki a cég közleményéből. A Google Utcakép autói április 23-án indulnak el Magyarországon és kisebb-nagyobb városokat egyaránt bejárnak majd.

A lakosok találkozhatnak velük például a Dunántúlon Veszprémben, Sopronban, Szombathelyen, Esztergomban és Szekszárdon, míg a keleti országrészből többek között Egerben, Orosházán, Kecelen, Dabason és Sárospatakon. A hivatalos oldaluk szerint Bács-Kiskun vármegyében, Csongrád-Csanád vármegyében és Békés vármegyében is feltűnhetnek áprilistól októberig.

ELHOMÁLYOSÍTOTT ARCOK ÉS RENDSZÁMOK

Ha attól félnél, hogy a Google Térkép leleplezné, merre jársz, nem kell izgulnod, ugyanis a személyes adatok védelméhez való jogok érvényesülése érdekében a közzétételt megelőzően a képeket egy speciális eljárás alá vetik, amely elhomályosítja az emberek arcát, illetve a rendszámokat, így azok nem lesznek beazonosíthatók. Az Utcakép emellett lehetőséget kínál a felvételek közzétételét követően is további részletek (egyének, házak, autók, stb.) elhomályosítására, ezt a képek jobb alsó sarkában található “Hiba bejelentése” gombra kattintva lehet kérni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb