Közélet

Fülöp László és Botka László is bejelentett valamit szombat estére

Szinte egy időben egymással, mindkét László bejelentette, hogy összegyűjtötte az önkormányzati választáson történő induláshoz szükséges 500 ajánlást. A Fidesz-KDNP jelölt Fülöp László délután 3 környékén ejtette meg a dolgot, az Összefogás Szegedért színeiben induló Botka László pedig egy órával később. A többi polgármesteri székért induló jelölt – Joób Márton és a Mi Hazánkos Dr. Tímár Tamás – egyelőre nem tett bejelentést.

“A mai napon sikerült megszereznem az ajánlásokat ahhoz, hogy a június 9-ei önkormányzati választáson polgármesterjelöltként indulhassak” – írta szombat délutáni posztjában Fülöp László, majd köszönetet mondott a szegedieknek és a képviselőjelölteknek a segítségért. “Megtiszteltetés volt a mai napon veletek dolgozni! Holnap folytatjuk! Hajrá Szeged!” – zárta sorait a Fidesz-KDNP jelöltje.

Botka László egy kicsivel később közölte ugyanezt, a regnáló polgármester arról írt, hogy a mai napon rekord gyorsasággal gyűjtötték össze az önkormányzati választáson való induláshoz szükséges aláírásokat. “Nem állunk meg, szeretnénk minden szegedihez eljutni a következő napokban, hogy minél nagyobb, erősebb felhatalmazást kapjunk a munka folytatásához” – folytatta sorait a 2019. októberében az MSZP-ből kilépett, azóta pedig az Összefogás Szegedért színeiben dolgozó politikus.

A másik két jelölt egyelőre még gyűjti az aláírásokat,

  • Joób Márton csütörtökön jelentette be, hogy elindul a polgármesteri címért,
  • a Mi Hazánk színeiben politizáló Dr. Tímár Tamás pedig arról posztolt, hogy a mai napon az aktivistáik elkezdték az aláírásgyűjtéseket.

A héten megejtett bejelentésekről az alábbi Szeged365 cikkekben számoltunk be:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb