Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: pörgős partik, új kiállítás a Fekete Házban, “Gyalogolni jó” túra a természetben, és egy különleges együttállás is jutott erre a hétvégére Szegeden

Pikk-pakk elmúlt ez a hét, már itt is a péntek, órákon belül pedig kitör a hétvége. Unatkozni ezúttal sem fogunk, össze is szedtük a legtutibb programokat nektek, lesz:

  • új kiállítás a Fekete Házban,
  • “Gyalogolni jó” túra a természetben,
  • egy különleges együttállás,
  • és pörgős partik is színesítik az estéinket!

Mutatjuk a hétvége legígéretesebb eseményeit, meghoztuk a Kikapcsot!

JÓTÉKONYSÁGI AUTÓMOSÁS ÉS KÜLÖNLEGES AUTÓK SZEGEDEN

Extravagáns, jótékonysági autómosást szervez az EHRLE Autómosó Szeged csapata a Kálvária sugárúti egységükben, az összegyűlt pénzt 100%-ban a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványnak ajánlják fel. A rendhagyó megmozdulást egy látványos négykerekű találkozó is kiegészíti, vasárnap az EHRLE és a Szegedi Vadaspark közötti terület különleges autók tucatjaival fog megtelni.

ÚJ KIÁLLÍTÁS A FEKETE HÁZBAN

Ma, azaz pénteken 16 órakor megnyitja kapuit a „Romani Design Fashion Art – Aktivizmussal a tradíciókért” című kiállítás a Fekete Házban. A Romani Design a világ első divatstúdiója, mely 2010-ben alakult. Célja, hogy a roma tradíciókra alapozva, a divat segítségével támogassa a roma közösségek integrációját.

PROGRAMOK ÉS ORSZÁGOS DÖNTŐ A KAROLINÁBAN

Az idén fennállásának 25 éves évfordulóját ünnepló Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia április 27-én rendezi meg Szegeden a nyelvÉSZ – Anyanyelvi tanulmányi versenyt, és a matekÁSZ – Fejlesztő matematikaverseny országos döntőjét, a Karolina Általános Iskola és Gimnáziumban. Az eseményen lesz ársasjáték sziget, kedvezményes könyvvásár és kézműves foglalkozás is.

“GYALOGOLNI JÓ” TÚRA SZEGEDEN

A közösségépítés érdekében szerveznek gyalogló túrát a szegedieknek. Két lábon, négy keréken, vagy pórázzal a kezedben is mehetsz, ugyanis bárki számára nyitott egy jó kis séta szombaton, délelőtt 9 órától.

KÜLÖNLEGES EGYÜTTÁLLÁS ÉS A SZEGEDI CSILLAGVIZSGÁLÓ

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton Szegeden is, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal. A Szegedi Csillagvizsgáló is nyitva lesz, a megszokott péntek esti nyitvatartása ismeretterjesztő előadással, csillagképtúrával vár mindenkit, végül pedig derült időben távcsöves bemutatóval koronázzák meg az estét. A programot borult ég esetén is megtartják, időjárásfüggetlen távcsőmustrával és virtuális égbolt-barangolással.

KÉT NAPIG FOG TARTANI A SZEGEDI MAJÁLIS

A jövő héten lesz ugyan, de már most szólunk, hogy megvan a szegedi Majális részletes programja! Két napon át fog tartani a kavalkád, koncertekkel és őrületes vidámparkkal várnak mindenkit. Unatkozni biztosan nem fogunk, hiszen április 30-án, kedd délután ahogy letesszük a munkát, már indulhatunk is egy jópofa sörre és sült kolbászra az újszegedi Ligetbe. S, ha mindeközben bírod a hajmeresztő forgásokat, számos vidámparki elem is vár rád: idén is itt lesz az XXL extrém hinta, de dodzsemezhetünk is, vagy felülhetünk a ringlispílre, a gyerekek pedig ugrálóvárazhatnak kedvükre. Május elsején este pedig a sztárvendég a Kozmix lesz.

PEZSGŐ ÉJSZAKAI ÉLET

Készülnek a klubok, nem maradunk éjszakai partik nélkül ezen a hétvégén sem. Mutatjuk a hétvégi repertoárt!

HUNGI

  • A legszebb csajok, a legvagányabb pasik és Dj Corvin vérpezsdítő zenéi várnak péntek este a Hungiban,
  • szombaton pedig a Wild Night-on csapathatjuk a tánctéren!

Helyszín: Hungi, Stefánia 8., Szeged.

RETRO KLUB

A Retro Klub is belecsap a lecsóba,

  • péntek este Csajok a csúcson bulit csapnak,
  • szombaton pedig jön a már jól bevált Sexy Szombat.

Helyszín: Retro Klub (Széchenyi tér 3, 6720).

JATE KLUB

  • Pénteken Fish x Fatal Error koncert lesz, majd 23 órától MILLENIUM MIXTAPE,
  • szombaton pedig VHK koncert, majd afterparti.

Helyszín: JATE Klub, Szeged, Dugonics tér 13.

BACK TO BLACK A BELVÁROSI MOZIBAN

A Back to Black egy eddig páratlan betekintést nyújt abba, hogyan vált Amy Winehouse egy csapásra híressé, és hogyan jelentette meg úttörő albumát, a Back to Blacket. A film Amy szemszögéből láttatja kendőzetlenül a nőt a jelenség mögött, és a kapcsolatot, ami minden idők egyik leglegendásabb lemezét inspirálta. A filmet Sam Taylor-Johnson rendezte Matt Greenhalgh forgatókönyvéből, akivel korábban már sikeresen dolgoztak együtt a John Lennon – A fiatal évek című filmen. Amy Winehouse-t korunk egyik legjelentősebb művészeként tartják számon, több mint 30 millió lemezt adott el világviszonylatban, és jelenleg is több mint 80 millió streamet produkál havonta. A nagy sikerű címadó lemezével egy csapásra világsztár lett, és akkor rekordnak számító öt Grammy-díjat nyert, köztük az év lemeze címet és az év dalát a Rehab című slágerrel.

CHALLENGERS, AVAGY ZENDAYA A CINEMA CITYBEN

Zendaya legújabb filmjét, a Challengers-t már láthatjuk a Cinema City-ben Szegeden. A Challengers egyébként a feltörekvő profi tenisztehetségek számára rendezett bajnokság. Itt kerül egymással szembe Art és Patrick. Akik nagyon jól ismerik egymást. Évekkel korábban elválaszthatatlan cimborák voltak. Egészen addig, míg meg nem ismerkedtek Tashival (Zendaya), aki nemcsak a legjobb volt a pályán, hanem a legvonzóbb is. A két srác egyszerre kezdett ki vele, egyszerre nyomultak rá, és egyszerre kaptak bíztató jeleket. A szőke srác kiszámítható, fegyelmezett és sikerre éhes. A barna bohém, laza és játékos. Tashi nem tud választani köztük. Aztán mégis. Aztán mégsem. Telnek az évek és a három szerelmes fiatal között nem szakadnak el a kötelékek: csak kibogozhatatlanul összegubancolódnak…

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb