Közélet

Megújult környezetben folytatják a működést: elköltöznek a Gyermekklinika szakambulanciái és a gyermek alapellátási ügyelet Szegeden

Új helyre költöznek a gyermek szakambulanciák Szegeden – írtuk meg április közepén, most pedig hivatalos tájékoztatást is kaptunk az SZTE-től. Kiemelték, hogy megújult környezetben folytatja működését Szegeden a csecsemő és gyermek alapellátási ügyelet május 2-ától. A Gyermekklinika szakambulanciái elköltöznek, május 6-tól a klinika melletti, lapos tetős épületben folytatják a rendelést, melynek főbejárata a Tisza felől található.

A költözés és az új helyszínen történő járóbeteg-ellátás miatt néhány rendelés időpontja megváltozik. A már kiadott időpontok módosulásáról a Gyermekklinika betegfelvételi munkatársai folyamatosan, telefonon tájékoztatják a szülőket. Kérik, hogy azon betegek, akik nem kaptak telefonon tájékoztatást időpontjuk módosításáról, a korábban megadott időpontban jelenjenek meg a rendeléseken.

INDUL A JÁRÓBETEGELLÁTÁST TÁMOGATÓ RENDSZER

A járóbeteg-ellátást végző szakambulanciákra történő időpontkérésben nincs változás. Továbbra is a megszokott telefonszámokon (62/342-217, 62/342-218) és e-mail címen ([email protected]), valamint személyesen lehet időpontot egyeztetni a gyermekklinika diszpécserszolgálatának munkatársainál – emelték ki, majd hozzátették, hogy a megújult környezetbe való költözéssel bevezetik a Járóbetegellátást Támogató Rendszert is. A rendszer zökkenőmentes működtetése érdekében kérik a tisztelt szülőket, hogy a megadott ellátási időpont előtt 15-30 perccel korábban érkezzenek a rendelésekre.

AZ ELLÁTÁST VÁLTOZATLAN IDŐPONTBAN LEHET IGÉNYBE VENNI

A Gyermekklinika területén működő „OMSZ csecsemő és gyermek alapellátási ügyelet” már 2024. május 2-ától a megújult környezetben folytatja működését. Az alapellátási ügyelet új helyszíne a Gyermekklinika épülete mellett található lapos tetős épület, mely akadálymentesen a Tisza-part felől közelíthető meg. Az ellátást az eddigieknek megfelelően, változatlan időpontokban, hétköznap 16:00-22:00 óráig, hétvégén 8:00-20:00 óráig lehet igénybe venni – tájékoztatta az SZTE sajtóosztályát Dr. Zentay Attila, az OMSZ regionális igazgatója és Dr. Bereczki Csaba, a Gyermekklinika igazgatója.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb