Közélet

Végleg leáldozott Szeged egyik legikonikusabb éttermének? A Magyar Kincstár új bérlőt keres a helyére

Számos szegedi étteremre került lakat a tavalyi évben az energiaválság hatására, és a Széchenyi téren működő Szeged Étterem is lehúzta a rolót, még novemberben. A hely azóta sem nyitott ki, és nagyon úgy fest, hogy az addigi üzemeltető nem is tervezi a nyitást, hiszen az épület tulajdonosa, a Magyar Kincstár bérlőt keres a helyére.

Április legvégén került ki a Magyar Kincstár honlapjára a felhívás, mely szerint bérlőt keresnek a Szegedi Étterem helyére. Összesen 789,81 négyzetméternyi területről van szó, és határozatlan időtartamú bérleti szerződést kötnének.

JÚLIUSBAN SZERETNÉK, HA ÚJ ÉTTEREM NYÍLNA

“Alapvető cél, hogy a Szeged, Széchenyi tér 9. szám alatti épületben lévő, eddig Szeged Étteremként működő vendéglátás célját szolgáló étteremként vagy más étteremhez hasonló funkcióval történő módon működjön tovább a korábbi színvonalat megtartva” – áll a pályázatban, ergo szeretnék, ha továbbra is étterem működne a helyszínen. Azt is kiemelték, hogy főzőkonyha, étterem és kiszolgáló helyiségek vannak a helyszínen, üzemképes állapotban lévő konyhatechnológiai gépekkel, használható berendezésekkel, közüzemi hálózati csatlakozásokkal. Úgy számolnak, hogy az étterem nyitásának tervezett időpontja 2024. július elseje lenne.

Hogy mennyire volt nehéz a tavalyi év a vendéglátós szektorban? Nos, nagyon, hiszen számos szegedi étterem és vendéglátóegység zárt be. Íme néhány:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb