Szegedi Arcok

Már csak pár nap és dögös motorok százai lepik el Szeged útjait, ráadásul egy jó ügy érdekében: szombaton érkezik a Nyújts kezet! Jótékonysági Motoros Felvonulás

Szebbnél-szebb motorcsodák, rengeteg aranyszívű bőrmellényes arc, sisakkal és napszemüveggel a fején: alig maradt pár nap, szombaton immáron hatodik alkalommal gurul végig egy csomó dögös kétkerekű Szeged útjain, mindezt egy igazán nemes cél érdekében. A motorosok felvonulásukkal a legkisebb szuperhősöket segítik, a befolyt összeget ugyanis egyenesen a Reménysugár a Dél-Alföldi Haematológiai És Onkológiai Gyermekbetegekért Alapítvány számára ajánlják fel.

Egészen hihetetlen, de már hatodik alkalommal hívja életre a Dél-Alföldi Motoros Egyesület a “Nyújts Kezet!” című jótékonysági motoros felvonulást. Az eseményt a tavalyi évben is hatalmas érdeklődés övezte, ráadásul rekordmennyiségű adomány folyt be a beteg gyermekek számára, melynek köszönhetően olyan életbevágóan fontos és speciális eszközöket tudtak beszerezni, mint például:

  • ultrahangos gyógyszerporlasztó
  • infúzió pumpa és dokkoló
  • de még egy CoaguChek INRange véralvadásmérő készüléket is tudtak vásárolni.

A támogatásnak köszönhetően továbbá betegőrző monitorokkal is gazdagodott az Alapítvány eszközkészlete. A cél idén is adott: egy Astotherm plus vér- és infúzió melegítő megvásárlását tűzték ki célul. A előjelek egyelőre abszolút pozitívak, mint korábban az esemény főszervezőjétől, Ujváry Bélától megtudtuk: a tavalyi eseményen már 500-600 motoros vett részt a jó ügy érdekében – ami már önmagában is brutális szám – de reméli, hogy idén még többen állnak melléjük.

A HUSZÁR MÁTYÁS RAKPARTRÓL INDUL A MENET, DE NEM CSAK A MOTOROSOK SEGÍTHETNEK

A szokásokhoz híven a menet idén is a Huszár Mátyás Rakpartról indul: a gyülekező már május 11-én, szombaton 13 órától megkezdődik, de maga a felvonulás 15 órakor startol, természetesen rendőri felvezetéssel, egy nagy városi kör után pedig a Gyermekklinika elé futnak majd be a gépsárkányok. A felvonulásra persze nem csak a motorok szerelmeseit várják, hanem bárkit, akik valamilyen módon szeretnének hozzájárulni a nemes célhoz. Ez még nem minden: ha valaki személyesen nem tudna eljönni, utalással is segítheti a Reménysugár Alapítvány eszközbeszerzését. Az esemény kapcsán videós interjút is készítettünk az érintettekkel, tekintsd meg azt is:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb