Szegedi ArcokVideo365

“Egy fát ültettünk, melynek törzse az együttérzés, gyökere a szeretet” – ilyen volt a jótékonysági motoros felvonulás Szegeden, ahol rekordméretű összeg, 4.3 millió forint gyűlt össze

“Hat évvel ezelőtt, amikor létrehoztuk ezt a rendezvényt, úgy gondoltuk, hogy az együttérzés rendezvénye lesz. Akkor még nem gondoltam énmagam sem, aki nincs benne ebben a körben, hogy ezek a fekete bőrruhák mekkora szívet takarnak” – hangzottak Dr. Kovács Dénes, a Reménysugár a Dél-Alföldi Haematológiai És Onkológiai Gyermekbetegekért Alapítvány kuratóriumi elnökének szavai szombaton, a Gyermekklinika előtt, ahová a VI. Nyújts kezet! Jótékonysági Motoros Felvonulás résztvevői az esemény zárásaként berobogtak kétkerekű járgányaikkal. Óriási volt az öröm, ugyanis minden rekordot megdöntő összeg, 4.3 millió forint gyűlt össze a Reménysugár Alapítványnak.

Hatodik alkalommal bőgtek fel a vasparipák Szegeden a jó ügy érdekében, ugyanis május 11-én, szombaton elstartolt városunkban az idei Nyújts kezet! Jótékonysági Motoros Felvonulás. Az eseménnyel a Dél-Alföldi Motoros Egyesület aranyszívű bőrmellényesei ezúttal is azokat támogatták, akiknek a leginkább szükségük van rá, a befolyt összeget a Reménysugár a Dél-Alföldi Haematológiai És Onkológiai Gyermekbetegekért Alapítvány számára ajánlották fel.

MÁRA MÁR ORSZÁGOS HÍRŰVÉ NŐTTE KI MAGÁT

A rendezvény mára már országos hírűvé nőtte ki magát, ugyanis, mint Ujváry Bélától, a Dél-Alföldi Motoros Egyesület titkárától, a Nyújts kezet! Jótékonysági Motoros Felvonulás főszervezőjétől megtudtuk, a résztvevő 5-600 motoros nemcsak Szegedről és vonzáskörzetéből érkezett, hanem Székesfehérvárról, Budapestről, Debrecen, Pécs, Kalocsa környékéről, valamint a Balaton térségéből is kétkerékre pattantak a bőrmellényesek, hogy csakis a nemes célért eljöjjenek és együtt szeljék át városunkat vasparipáikon.

S ennek a páratlan összefogásnak csodálatos eredménye lett: a korábbi éveket bőven túlszárnyaló adomány gyűlt össze, idén pontosan 4.304.700 Ft került a perselyekbe a Reménysugár Alapítvány kis betegeinek gyógyulásáért.

“EGY FÁT ÜLTETTÜNK, MELYNEK TÖRZSE AZ EGYÜTTÉRZÉS, GYÖKERE A SZERETET”

“Minden évben sikerül felülmúlnunk az előző éveket. De itt az elsődleges cél nem a pénzgyűjtés, hanem egy jó ügynek a szolgálata, egy lelkületnek a kifejeződése. Olyan, mintha hat évvel ezelőtt egy fát ültettünk volna, melynek a törzse az együttérzés. Ez a fa, évről-évre növekedett és belegyökerezett a szeretetbe. S, mivel a szeretetbe gyökerezik az együttérzés, ennek a rendezvénynek a segítés a gyümölcse. Nem mi örülünk a gyümölcsének, mi csak leszedjük és továbbadjuk azoknak a gyerekeknek és szülőknek, akiknek nagy szükségük van rá” – mondta el Dr. Kovács Dénes.

Hozzátette, az eredeti terv az volt, hogy egy vérmelegítő készülék megvásárlását támogatják a bevételekből, azonban akkora volt az adakozási kedv, hogy végül a fenti mellett egy kötözőkocsit is be fognak tudni szerezni, teljes felszereléssel.

“JÓ LÁTNI, HOGY ILYEN JÓ EMBEREK LÉTEZNEK”

“Ezt az érzést nem lehet szavakba önteni. Nagyon-nagy örömmel tölt el bennünket, hogy érdemes volt megint megcsinálni a rendezvényt. Hatalmas öröm, hogy az emberek ennyire segítőkészek, és így össze tudnak fogni. Jó látni, hogy ez a mai világban működik és ilyen jó emberek léteznek. Annyira jó, hogy ezt minden évben ki lehet mondani, hogy a várakozáson felüli lett az eredmény. Ez valami felemelő, fantasztikus érzés” – árulta el Ujváry Béla.

“NEM ENGEDÜNK TITEKET ELESNI”

“Tényleg nagy öröm mindannyiunknak. A célunk is megvan, és a közösség együttléte kifejezi, hogy ez egy olyan hálózat, ami azt üzeni, nem engedünk titeket elesni” – zárta gondolatait Dr. Kovács Dénes.

A motoros felvonulás legjobb pillanatait videónkban tudod visszanézni:

Operatőr: Galyas Richárd

drónfelvételek: Petrács Alex – AxeFly Vision

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb