Mindenmás

Napi pakk: ma is dübörög a Borfeszt, jobbnál jobb szőlőnedűk várnak, fokozott rendőri ellenőrzés lesz ma, újra utazhatsz a 4-es villamossal

Rohan a hétvége, de szerencsére a hétfő is egy mini szombat lesz. Így akár hétfő hajnalig iszogathatsz barátaiddal a Borfeszten. Ma is jobbnál jobb koncertek várnak. Az időjárás a nap nagy részében kedvez a borozáshoz, de lehet zivatar a városban. Emígy sem kellene ittasan vezetned, de holnap még könnyen rendőrrel találhatod szemben magad, ugyanis ellenőrzések lesznek. Ha alkoholt fogyasztottál, inkább válaszd a tömegközlekedést, jó hír, hogy újra a teljes vonalon jár a 4-es villamos. Ez itt a vasárnapi napi pakk, induljon!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Ivó és Milán Szeged365 olvasónknak!

EZEN A NAPON

  • Ma van Pünkösd ünnepe.
  • 47 éve született Oroszlán Szonja színésznő, énekesnő (Valami Amerika).
  • 153 éve megszületett és 92 évesen ugyanezen a napon halt meg Walter Russell amerikai festő, szobrász, író, filozófus, Nikola Tesla barátja.

MAI PROGRAMOK

Dübörög a Borfeszt, akár hétfő hajnalig is kóstolgathatod a borokat, ugyanis hétfő egy mini szombat lesz az országban. Ma több színpadon, több énekes és előadó szórakoztatja majd a borozó szegedieket.

MÁJUS 19. (vasárnap) 

ÁRKÁD Szeged színpad

  • 17.00 Diseuse
  • 19.00 Teát Rummal 
  • 20.30 Várkonyi Tibi 

Pingvin Patika Színpad

  • 17.00 Gőzerő
  • 19.00 Vikidál Gyula
  • 20.30 Jótékonysági borárverés
  • 21.00 Alibi 

IDÉN IS CSAKIS ÜVEGPOHÁRBÓL, KÉSZPÉNZ-MENTESEN MEHET A KOCCINTÁS

A tavalyi évhez hasonlóan idén is csak üvegpohárból, visszaváltható Szeged címeres, vagy hazavihető borfesztivál emblémás poharakkal lehet majd koccintani. Egyébként tavaly vezették be bevezetik a készpénzmentes fizetést a Szegedi Borfesztiválon, ami nem feltétlenül tetszett mindenkinek. 

Amennyiben nem rendelkezel bankkártyával, akkor Festipay kártyával tudsz fizetni a 28. Szegedi Borfesztiválon, a Gasztroudvarban, a Kincs téren és a Dóm téren is, amennyiben poharat, ételt vagy italt vásárolsz. A kézműveseknél, valamint a Hídivásárban nem lesz Festipay terminál, ezért ott lehetőséged lesz készpénzzel fizetni, vagy ha az eladó biztosít elfogadó terminált, saját bankkártyát is használhatsz. Minden infó ezzel kapcsolatban ITT.

MA ÚJRA TELJES VONALON KÖZLEKEDIK A 4-ES VILLAMOS

Márciusban kezdték el felújítani a 4-es villamosvonal egy szakaszát, a Dugonics tér és a Szabadkai út között. Akkor azt ígérték, hogy május 17-ig készen lesznek. Nos, nagyon úgy fest, hogy beváltották az ígéretet, hiszen 18-ától a 4-es villamosok ismét a teljes vonalon közlekednek!

AKTÍVAK LESZNEK A RENDŐRÖK AZ UTAKON A MEGYÉBEN, EZÉRT FIGYELJ ODA ÉS TARTS BE MINDEN SZABÁLYT

A rendőrség akciója a ROADPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoport) éves ellenőrzési terve alapján valósul meg. Ez azt jelenti, hogy a rendőrség 2024. május 13. és 19. között Magyarország egész területén a nehéz tehergépkocsik és autóbuszok fokozott közúti ellenőrzését végzi.

MAI IDŐJÁRÁS

FELHŐS, KELLEMES VASÁRNAPUNK LESZ, DE LEHET ZIVATAR SZEGEDEN

Reggel hétkor már 19 fok is lehet a városban. Délelőtt felhők takarják majd a napot, csapadék csak kis százalékban fordulhat elő. Viszont a felhők takarása mögül késő délelőtt és kora délután erős UV sugarak jöhetnek, ezért ne sokat tartózkodjunk a tűző napon. Délután öt óra körül a felhőkből zivatar alakulhat ki, megélénkül a szél. A villámlás és mennydörgés nem tart sokáig, ugyanis hat órától már ismét napsütés lesz. Napközben 29 fok vár ránk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb