Közélet

“Elvárjuk azt, hogy az Európai Unió hozzájáruljon ennek a kerítésnek a költségeihez” – Szeged után Röszkére látogatott Magyar Péter

Mint hétfőn megírtuk, a Tisza párt listavezetője a Pünkösd hétfőt a Csongrád-Szentes-Mindszent-Hódmezővásárhely-Makó útvonalon töltötte, ezt követte egy Nagy Ervin színésszel közös evezés a Felső-Tisza parton – amelyről élőben jelentkezett Kiss Balázs kollégánk – majd a Csongrád-Csanád vármegyei turnét a Dóm téren zárta. Magyar Péter a keddi napot is vármegyénkben kezdte, reggel kilenckor ugyanis Röszkére vitte az irányt, majd a határkerítésnél tartott beszédet.

MAGYAR PÉTERÉK TÁMOGATJÁK A KERÍTÉS MEGLÉTÉT

Magyar Péter a röszkei határkerítésnél tartott beszédet kedden reggel. Mint kiemelte, szeretnék a TISZA Párt migrációval kapcsolatos álláspontját rögzíteni. Magyar Péter szerint minden európai országnak joga, és egyben kötelezettsége is az, hogy megvédje a határait.

“Különös tekintettel arra, hogy ez egy schengeni határ, úgyhogy a TISZA Párt támogatja az illegális migráció elleni harcot, a kormány harcát és a határkerítés fenntartását. Elvárjuk azt egyébként, hogy az Európai Unió hozzájáruljon ennek a kerítésnek a költségeihez, hiszen ezzel Magyarország eleget tesz a schengeni kötelezettségeinek és a határvédelemnek. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy az illegális migránsokkal, vagy a legális migránsokkal kapcsolatban nem kell eleget tenni a humanitárius kötelezettségeknek” – hangsúlyozta Magyar Péter, aki hozzátette, hogy beszélgettek sok helyi emberrel, akik támogatják a határkerítés létét, hiszen rengeteg illegális migráns jött itt át, de sokan szenvednek is ettől a kerítéstől. A kerítéstől pár méterre vannak az ingatlanok, amik teljesen elértéktelenedtek, és több száz tulajdonos fordult az ORFK-hoz, mert az közérdekű használati joggal él. Az emberek kártalanítást kértek, amit az ORFK elutasított.

Magyar Péter arról is szót ejtett, hogy 65 ezer legális gazdasági migránst hoznak be az országunkba csak idén. További részletek itt:

Magyar Péter egyébként Röszke után Kistelekre megy még ma délelőtt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb