Kikapcs

Csúszópálya, kalandpálya és szabadulószoba – új kalandpark nyílik Szegeden

“Ebben az évben a gyermeknapnak lesz egy második felvonása is, hiszen június 2-án a legújabb vadasparki fejlesztésünk bemutatására várjuk a kicsiket és a kalandvágyó nagyokat” – jelentette be a Szegedi Vadaspark, mely szerint új kalandparkot alakítottak ki a helyszínen.

Mint kiderült, vasárnap Botka László, Szeged Megyei Jogú Város polgármestere adja át a KalandZOOnát, amely nemcsak játékokat, kalandparkos ügyességi feladatokat tartogat a látogatók számára, hanem új állatfajokkal is megismerkedhetnek az érdeklődők: a rénszarvassal és a hóbagollyal. Sőt, a muflonok, dámok és a kenguruk területére be is léphetnek a látogatók, és etethetik is az állatokat.

ÁLLATSIMOGATÓ ÉS CSÚSZÓPÁLYA IS LESZ

Emellett létesült a területen állatsimogató is, ahol a Vadaspark egyik legnagyobb sztárja, Szelfi, a kecske mellett kamerumi juhokkal is közelebbi ismeretséget lehet kötni. A kalandjátékok között a különböző nehézségi szintű pályák mellett a bátrabbak kipróbálhatják a Sancer-tavon átívelő csúszópályát is. A felnőttek által használható, 5 méter magasan futó pálya 20 elemes, a gyereké 8 feladatelemből áll, de a területen található játszótér, színpad, kilátó, sőt, egy természetvédelmi tematikájú szabadulószoba is.

A SZÉL UTCA FELŐL INGYENES LESZ A BELÉPÉS

Június másodikán nem csak a vadasparki belépőjegyet váltók számára nyitják meg a KalandZOOnát, hanem kivételesen a Szél utcai bejárat felől azok is ingyenesen léphetnek be, akik csak a színes programokra kíváncsiak, de most nem járnák körbe a Vadasparkot. A KalandZOOna a Vadaspark mintegy 20 millió forint önrésze mellett Szeged Megyei Jogú Város 40 millió forintos támogatásából, valamint a Belügyminisztérium és Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács 20 millió forintos pályázata révén a Bűnmegelőzési Központ támogatásából készülhetett el, így az összköltsége 80 millió Ft volt – emelték ki.

A részletes program:

  • 10:00 – 10:30 – Zenés program, fellépők: Ayala, Orbán Béla, Illés Anna
  • 10:45 – 11:00 – Zenés program, fellépő: Ayala
  • 11:00 – 11:45 – Megnyitó: dr. Botka László, Szeged Megyei Jogú Város polgármestere és Veprik Róbert, a Szeged Vadaspark Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója nyitja meg a fejlesztést a közönségnek
  • 11:30 – 12:30 – A 7mérföldes zenekar koncertje
  • 14:00 – 15:00 – Zenés program! Fellépők: Orbán Béla, Illés Anna, Moravszki Ákos, Cserkuti Erika
  • 15:00 – 15:30 – Középkori viseletek, vívás bemutató a Hunyadiak Örökében Történelmi Hagyományőrző Egyesülettel
  • 15:30 – 16:00 – Középkori táncház a Hunyadiak Örökében Történelmi Hagyományőrző Egyesülettel
  • 10:00 – 16:00 – Játszóház, ügyességi állomások, arcfestés, ugrálóvár és körhinta, nyereményjáték (15.30-kor sorsolás).

Fotók: Szegedi Vadaspark

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb