Kikapcs

Szeged365 kikapcs: Melanie C és Cascada a Partfürdőn, csobbanás a Lapos Beach-en, és móka és kacagás a Törpe tetőn

Itt a hétvége! Vagyis majdnem, még egy picit ki kell bírni, viszont hogy meghozzuk a kedved, hoztunk pár tuti programötletet a következő pár napra! Íme néhány:

  • megleshetjük a tiszavirágokat,
  • csobbanhatunk és kellemes zenével pihenhetünk a Lapos Beach-en,
  • kipróbálhatjuk magunkat egy csocsóbajnokság selejtezőjében,
  • családi programon vehetünk részt a Törpe tetőn,
  • és akár a Deja Vu Fesztiválra is kimehetünk a Partfürdőre!

Mutatjuk a hétvége legígéretesebb eseményeit, itt a Szeged365 Kikapcs!

MEGLESHETJÜK A TISZAVIRÁGOKAT

Kevés szebb dolog van a világon, mint a kérészek tánca, amely az idén – hála a szokatlanul meleg időjárásnak – egy kicsit hamarabb indult, mint szokott. Két napja egy egészen elképesztő videó készült a jelenségről, amelyről szakértők azt nyilatkozták, hogy az elmúlt 10 évből nem emlékeznek ekkora rajzásra. A hétvégén, ha szerencséd van még te is meglesheted!

MEGNYITOTT A LAPOS BEACH

A múlt hétvégétől már szabadon pancsolhatunk a Lapos Beach-en,

  • pénteken, azaz ma Malfy Gin Tonic Party lesz,
  • szombaton pedig Dj. Wilde pörgeti a lemezeket délután.

CSOCSÓBAJNOKSÁG, SELEJTEZŐ SZEGEDEN

Készen állsz egy izgalmas kihívásra? Az Első Beton csocsóbajnoksága június 14-én indul, és te is részt vehetsz a selejtezőkön június 7-én és 8-án. Csatlakozz a szegedi közösséghez, mutasd meg csocsótudásodat, és élvezd az Európa Bajnokság szellemében rendezett versenyt. Nevezni előzetesen is lehet, de akár a helyszínen is belevághatsz!

CSALÁDI KIKAPCSOLÓDÁS A TÖRPE TETŐN

A szombat délután a felhőtlen szórakozásról fog szólni Szegeden: családi napot szerveznek egy különleges helyszínre, ahonnan önmagában a kilátás is már elbűvölő. A Törpe tetőn vár ugyanis a felhők felett a Manomanu Grafika szervezésében az AprajaNagyja című esemény délután négy órától, sok-sok programmal kicsiknek és nagyoknak. Arról, mi vár ránk szombat délután, Szalóki Renáta, főszervezővel, a Manomanu Grafika alapítójával beszélgettünk.

CSOPORTOS KÖTÉS A DUGONICS TÉREN

A Nyilvános Kötés Világnapja 2005-ben indult azzal a céllal, hogy összefogja a hasonló gondolkodású embereket. Minden év júniusának második szombatján tartják. Az esemény az évek során olyan népszerűvé vált, hogy míg az első évben még csak 25 helyen tartották meg, 2016-ban a helyszínek száma átlépte az ezret, s azóta a világ számos országában megünneplik. Köztük Németországban, Svédországban, Dél-Afrikában, Lengyelországban, Norvégiában, Írországban, Franciaországban, Finnországban, Angliában, Ausztráliában, sőt nálunk is, és Szegeden is. Ehhez kapcsolódva szombaton, 2024. 06.08-án, 17 órától  a Nyilvános Kötés Világnapja alkalmából a Dugonics téri szökőkútnál összejönnek a szegediek kötést kedvelők is, hogy együtt élvezzék a közös kötés örömét. A programhoz bárki csatlakozhat.

PÖRÖG A DEJA VU SZEGEDEN

Csütörtökön elstartolt a Deja Vu Fesztivál Szegeden. Íme a hétvégéi repertoár:

PÉNTEK

  • Jenny from Ace of Base,
  • Edward Maya,
  • Basshunter
  • Cascada

SZOMBAT

  • L. L. Juior
  • Alcazar
  • Sterbinszky
  • Dj. Antoine
  • Melanie C

SAJTKUKAC KONCERT A KICSI KINCSEINKNEK

Június 8- án 11:00- kor fergeteges Sajtkukac Duó Gyerekzenekar koncert lesz a Sziksósfürdőben. Egy fantasztikus családi nappal készülünk! Sziksósi, Subasai, Öreghegyi és Kiskundorozsmai lakosoknak lakcímkártya bemutatásával a belépés 12 óráig ingyenes.

KIÁLLÍTÁS A SOMOGYI-KÖNYVTÁRBAN

Kincsek a galériából címmel nyílt kiállítás Gasztány Ferenc műgyűjtő, mecénás gyűjteményéből az 1. emeleti közösségi térben, a Somogyi-könyvtárban. Gasztány Ferenc több mint 20 éven át vezette a G-galériát, mellette képkeretezéssel foglalkozott. Innen indult a mára már hatalmassá vált gyűjteménye, melyben hazai és külföldi alkotók festmény és műtárgy gyűjteménye gyűlt össze. Ennek pár szegedi vagy Szegedhez köthető gyöngyszemét mutatja be ez a kiállítás. A kiállítás 2024. június 27-ig tekinthető meg.

ÉJSZAKAI PARTIKBÓL SEM LESZ HIÁNY

A klubokból egyelőre úgy fest, hogy a Hungi készül csak bulival. Mutatjuk a repertoárt!

HUNGI

  • Szombaton Szexy Szombatot tartanak a Stefánián.

Helyszín: Hungi, Stefánia 8., Szeged.

RETRO KLUB

A Retro Klub is belecsap a lecsóba, a hétvégén ők is a partfürdőn buliznak, a Deja Vu Fesztivál keretein belül tartanak partit.

BAD BOYS – MINDENT VAGY TÖBBET A BELVÁROSI MOZIBAN

Rég nem látott arcok tűnnek fel a mozivásznon, itt a Bad Boys legújabb része! Jerry Bruckheimer producer legendás akcióvígjátékok sorát készítette (A Karib-tenger kalózai, A nemzet aranya, A Sólyom végveszélyben, Armageddon és még sok mást), de a legnagyobb találmánya valószínűleg a Will Smith és Martin Lawrence párosával kitalált Bad Boys, ami az elképesztően látványos, őrült akcióival és még őrültebb poénjaival írta bele magát a filmtörténetbe. Hosszú várakozás után újra megbizonyosodhatunk róla: a Rosszfiúk egyre jobbak!

A KASZKADŐR A CINEMA CITYBEN


Ryan Gosling és Emily Blunt legújabb filmje már Szegeden is látható. Így írnak róla: Hősünk kaszkadőr, és mint mindenkit a kaszkadőrközösségben, őt is felrobbantják, lelövik, elütik, kidobják ablakokon és leejtik magas helyekről, a mi szórakoztatásunkra. És most, frissen felépülve egy balesetből, ami kis híján véget vetett a karrierjének, a munkásosztály hősének meg kell találnia egy eltűnt filmsztárt, ki kell bogoznia egy összeesküvést, és meg kell próbálnia visszanyerni élete szerelmét, miközben a napi melóját is el kell végeznie. Mégis, mi ne ütne ki balul? A való életben is kaszkadőr David Leitch, olyan kasszasikerek rendezője, mint A gyilkos járat, a Deadpool 2, az Atomszőke és a Halálos iramban: Hobbs és Shaw, és olyan sikerek producere, mint a John Wick, a Senki és a Vérapó, most megrendezte az eddigi legszemélyesebb filmjét, ezt a fergeteges, dinamikus, sztároktól hemzsegő akcióthrillert, ami egy szerelmes levél az akciófilmekhez és az akciófilmeket készítő, keményen dolgozó és alulértékelt stábokhoz.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb