KözéletNem kategorizált

Karácsony Gergely rendkívüli bejelentést tett, a főpolgármester-választás megismétlését kéri

Karácsony Gergely és Vitézy Dávid között 324 voks döntött, de Vitézy már kérte az újraszámolást, most Karácsony is lépett és az egész főpolgármester-választás megismétlését sürgette.

“Azért jöttünk ide, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba, mert egyre kevesebb a remény, hogy a főpolgármester-választás tisztességes és eredményes lesz, a Fidesz pedig megtévesztette Szentkirályi Alexandra visszaléptetésével a választókat” – mondta Karácsony Gergely a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott, váratlanul meghirdetett rendkívüli sajtótájékoztatóján. Karácsony amúgy hajszállal, 324 szavazattal verte meg Vitézy Dávidot.

RENGETEG VOLT AZ ÉRVÉNYTELEN SZAVAZAT

A Nemzeti Választási Bizottság szerda este döntött úgy, hogy Vitézy Dávid kérésének megfelelően újraszámolják az érvénytelen főpolgármesteri szavazatokat, ez közleményük szerint pénteken meg is fog történni. A vasárnapi szavazáson több mint 24 ezer volt az érvénytelen szavazatok száma, Vitézy erre hivatkozva kérte az újraszámlálást – írja a HVG.

ISMÉTELJÉK MEG AZ EGÉSZ VÁLASZTÁST

Karácsony az NVB épülete előtt arról beszélt, hogy a Vitézy által kért újraszámolás csak tovább bonyolította a helyzetet, mert szerinte az újraszámolásra beszállított szavazólapok körül is több a bizonytalanság, és elmaradtak olyan kontroll-mecahnizmusok, amelyek szerinte nem biztosítják, hogy minden törvényes és jogszerű lesz az újraszámolás. Ezért

Karácsony azt javasolta, hogy újraszámolás helyett az egész főpolgármester-választást ismételjék meg.

Karácsony Gergely amúgy csütörtökön a Facebook-oldalán hosszú posztot írt az elmúlt napokban történtekről és arról, hogy látja a helyzetet.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb