Szegedi Arcok

Szeged365 fotóriport: imádtuk minden percét, szemet kápráztató virágok ölelésében fogadtak örökbe egy-egy rózsafajtáját a Legszegedibb Szegediek legutóbbi nyertesei

Hatalmasat ment 2022 után 2023-ban is a Legszegedibb Szegediek közönségszavazásunk, 220.000 szavazatot követően, majd egy fenomenális hangulatú díjátadón hirdettünk nyertest. Természetesen ezzel nem ért véget a Legszegedibb Szegediek szereplése, hiszen nagyot dobbant a szívünk amikor megtudtuk, hogy a tavalyi nyertesek is örökbefogadhatnak egy-egy rózsafajtát a Füvészkertben!

Ennek apropóján három nyertessel látogattunk ki szombaton a Füvészkertben nagyot pörgő Levendula- és Rózsa Napokra, ahol a szemet kápráztató virágok ölelésében fogadta örökbe a hozzá illő rózsafajtát a tavalyi év

  • Legszegedibb Sportolója, Nagy Péter
  • Legszegedibb Gyógyítója, Dr. Rokszin Richárd,
  • és a Legszegedibb Művésze, Csatai Gergő!

Az erről készült különleges pillanatokat megtekintheted ITT, ITT és ITT.

Természetesen a többi Legszegedibb Szegedi nyertes is kapott egy-egy rózsafajtát, ezt ezentúl mindegyiknél egy kis tábla jelzi:

A helyszínen Németh Anikótól, az SZTE Füvészkert igazgatójától megtudtuk, hogy az idei évben is próbáltak minden nyertesnek olyan rózsafajtát választani, ami az egyéniségüket tükrözi. Így lett például Csatai Gergőé a “Ponponella”, Dr. Rokszin Richárdé a “Tourmaline”, Nagy Péteré pedig a “Golden Celebration”.

A Szeged365 szerkesztősége egyébként egy évvel ezelőtt fogadta örökbe a Füvészkert levendula-gyűjteményét. Természetesen az elmúlt egy évben a kertet folyamatosan locsoltuk, gazoltuk és körbekapáltuk… Na jó, nem, de azért most is meglátogattuk, és mindig hatalmas büszkeséggel gondolunk a mi kis lilában pompázó gyűjteményünkre!

Az örökbefogadókkal, és Németh Anikó, igazgatóval a jövő héten jövünk még egy-egy részletesebb interjúval is! Kövessetek bennünket!

Fotók: Sóti Gellért

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb