Szegedi Arcok

Egyszerűen nem éri meg: 21 év után elhagyja a Szeged Plázát az egyik legikonikusabb üzlete (frissítve)

Éppen ma, azaz pénteken írtuk meg, hogy június végével lakat kerül az Álomgyár Könyvesboltok szegedi egysége mellett még 7 üzletükre, mert azokat nem tudják gazdaságosan üzemeltetni. Most azonban azt a hírt kaptuk, hogy a Szeged Plaza-ban működő Eldorádót is bezárják, jelenleg is zajlik a pakolás, a hónap végével elhagyják a bevásárlóközpontot, és új helyre költöznek.

MAGAS BÉRLETI DÍJ, ALACSONY FORGALOM, KÖLTÖZNI KELL

A Plázában működő Eldorádó a nyitás, azaz 2003 óta meghatározó része volt az egységnek, ezért is lepődtünk meg annyira amikor megláttuk, hogy nagyban csomagolják a díszes ajándéktárgyakat, a színes ruhákat és táskákat az üzletben. Mint megtudtuk, a magas bérleti díj és a bevásárlóközpont megcsappant forgalma miatt döntöttek úgy az Eldorádósok, hogy 21 év után bezárják ott az üzletüket, mert egyszerűen nem éri meg. Azt is megtudtuk tőlük, hogy nem tűnnek el, hiszen átköltöznek a Kálvária sugárútra, a Vasöntöde közelében lesz az új üzletük a Pláza helyett.

TAVALY CSAKNEM 4 EZER ÜZLET ZÁRT BE

Tavaly az év végén 106 300 kiskereskedelmi üzlet működött Magyarországon, amely 16,3 százalékkal kisebb, mint 4 évvel ezelőtt, de még a fél évvel korábbihoz képest is 3,6 százalékos csökkenés. Ezt azt jelenti, hogy fél év alatt eltűnt 3 955 üzlet, de úgy is nézhetjük, hogy naponta több mint 21 bolt zárt be Magyarországon.

FRISSÍTVE: AZ ÜZLET KÖZLÉSE SZERINT VASÁRNAP ZÁRNAK

Mint az Eldorádó Plaza közölte szerkesztőségünkkel, nem a hónap végén, hanem már vasárnap bezárja kapuit üzletük. Tehát vasárnap lesz az utolsó nap, hogy kinyitnak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb