Mindenmás

Milliós gázszámla, dupla bérleti díj – bezárja szegedi üzletét az egyik könyvesbolt, mert nem tudják gazdaságosan üzemeltetni

2023 második felében 4 ezer kiskereskedelmi egység zárt be Magyarországon, ezzel folytatódott a hosszú évek óta tartó koncentráció és nagyon úgy fest, még mindig nincs vége! Mint megtudtuk, a könyvesboltokat sem kíméli a bezárási hullám, hiszen június végével lakat kerül az Álomgyár Könyvesboltok szegedi egységére.

“2017-ben kezdtünk el boltokat nyitni. Nagy erőbedobással indultunk és évről évre nyitottuk az újabb és újabb boltokat. Aztán jött a COVID és azt tapasztaltuk, hogy egyre többen szoknak át az online vásárlásra, ráadásul egyre több csomagpont lett. Ezt fejelte meg az utóbbi évek nehéz gazdasági helyzete (infláció, rezsi). Már tavaly bezártunk 4 boltot, de most sajnos újabb 8 boltot fogunk bezárni, mert azokat nem tudjuk gazdaságosan üzemeltetni” – olvasható az Álomgyár Könyvesboltok hivatalos Facebook oldalán.

MILLIÓS GÁZSZÁMLA, DUPLA BÉRLETI DÍJ

Azt is kiemelték, hogy a boltok (Miskolc, Szeged, Hajdúnánás, Sopron, Mosonmagyaróvár, Békéscsaba, Nagykanizsa, Vác) terveik szerint június 28-ig lesznek még nyitva.

“Tudjuk, hogy ez sokatoknak csalódás és kérlek higgyétek el, hogy sok mindent megpróbáltunk. Próbáltuk tolni a döntést (a kollégák miatt is), de amikor milliós gázszámla vagy közel duplájára emelkedő bérleti díjjal találkozunk, akkor azzal nem tudunk mit kezdeni. Bízunk benne, hogy akik ezekben a boltokban a vásárlóink voltak, ők a jövőben is alomgyar.hu webshopban fognak válogatni. A többi 7 bolt (Budapest, Debrecen, Kazincbarcika, Székesfehérvár, Szekszárd, Tata, Nyíregyháza) továbbra is teljes erőbedobással üzemel” – tették hozzá.

TAVALY RENGETEG ÜZLET ZÁRT BE

Számos szegedi étteremre került lakat a tavalyi évben az energiaválság hatására, és a Széchenyi téren működő Szeged Étterem is lehúzta a rolót, még novemberben, de hasonló sorsra jutott például a Menü Étterem is, a The Marquis, és a Kárász utcai Waffini is. De nem csak az éttermeket érte el a válság, hanem a boltokat is! A Porotfolio  nemrég arról írt, hogy 2023 második felében 4 ezer kiskereskedelmi egység zárt be Magyarországon, ezzel folytatódott a hosszú évek óta tartó koncentráció.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb