Mindenmás

A biztonság szolgálatában: iskolaőröket keres a rendőrség Szegedre és környékére

Segítőkészek, empatikusak, de objektívek. Munkájuk nagy felelősséggel jár, és igen fontos feladat, hiszen ők felelnek azért, hogy a kijelölt oktatási-nevelési intézményben a pedagógusok és a diákok munkája zavartalanul folyjon. Ők az iskolaőrök, akik 2020 szeptembere óta teljesítenek szolgálatot Szegeden és környékén. Mint ahogy a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk, eljött a csapatbővítés ideje, több településre is várják az iskolaőrök jelentkezését.

Újabb intézményekbe várja a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság a leendő iskolaőrök jelentkezését: Makóra, Szegedre, Hódmezővásárhelyre, Mindszentre és Magyarcsanádra is keresnek ugyanis iskolaőröket.

KI AZ ISKOLAŐR ÉS MI A FELADATA?

Az iskolaőr – fegyverhasználati jog nélkül – kényszerítő eszközzel rendelkező, sajátos jogokkal felruházott közfeladatot ellátó személy, aki a Rendőrség területi szervénél (Vármegyei, Budapesti Rendőr-főkapitányság) áll munkaviszonyban. Az iskolaőr biztosítja, hogy a kijelölt oktatási-nevelési intézmény pedagógusai, a nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő alkalmazottai feladataikat zavartalanul elláthassák. A tanulók vagy az intézmény dolgozóinak biztonságát sértő vagy veszélyeztető cselekményeket megakadályozza, megszakítja, a sérelmükre elkövetett jogellenes cselekményeket megelőzi.

HA TE IS SZÍVESEN LENNÉL ISKOLAŐR

Mint a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság tudatta, azon személyeket várják soraikba, akik

  • cselekvőképesek,
  • 18. életévüket betöltötték,
  • magyar állampolgárok,
  • rendelkeznek állandó bejelentett magyarországi lakóhellyel,
  • továbbá nagyon fontos az egészségügyi, pszichológiai és fizikai alkalmasság is.

A rendőrség tájékoztatása szerint a jelentkezési feltételekről és a képzésről az érdeklődők bővebb információkat kaphatnak a [email protected], a www.police.hu/iskolaor, továbbá a 06-62/ 562-400 –as elérhetőségeken.

KORÁBBI CIKKÜNKBŐL MEGISMERHETED EGY MÁR SZOLGÁLATOT TELJESÍTŐ ISKOLAŐR BESZÁMOLÓJÁT MUNKÁJÁRÓL

Mint tavalyi cikkünkben olvasható, Nagy Gábor László már a kezdetek óta, 2020 szeptemberétől lát el a vármegyében iskolaőri feladatokat. Alábbi cikkünkben ő mesélt tapasztalatairól:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb