Kikapcs

Gubik Petra, Udvaros Dorottya, Dolhai Attila – már Szegeden vannak a Rebecca sztárjai, két hét van hátra a világpremierig

A Szegedi Nemzeti Színházban folytatódik a Rebecca próbaidőszaka – tudtuk meg a Szegedi Szabadtéri szervezőitől, akik emlékeztetnek, hogy Sylvester Lévay és Michael Kunze musicalje a színházi világ kiválóságaival, Béres Attila rendezésében debütál a Szegedi Szabadtéri Játékokon, július 26-án.

Alig több, mint két hét múlva tartják a Rebecca című musical szabadtéri világpremierjét hazánk legnagyobb színpadán. Szerdán megérkezett a napfény városába a nagyszabású produkció alkotó- és szereplőgárdája, ám az ezer négyzetméteres Dóm téri játszóhely helyett egyelőre a Szegedi Nemzeti Színház színpadán és próbatermeiben folytatódik a munka Béres Attila rendező, Bolba Tamás zenei vezető, karmester és Tihanyi Ákos koreográfus vezetésével.

GUBIK PETRA, JANZA KATA ÉS GALLUSZ NIKOLETT IS SZEREPEL A MŰBEN

A szerda esti próba kezdetén Juhász Péter, a Színház kommunikációs vezetője fogadta az előadás közreműködőit: az elismert tervezőket, alkotókat, neves színművészeket, zenészeket, rengeteg táncművész és statiszta közreműködőt felsorakoztató csapatot. Gubik Petra, Janza Kata, Gallusz Nikolett, Dolhai Attila, Udvaros Dorottya, Szaszák Zsolt, Medveczky Balázs és Bálint Ádám játsszák a látványos musical főbb szerepeit, de színre lépnek majd a Szegedi Nemzeti Színház és más hazai színpadok kiválóságai: Gömöri Krisztián, Barnák László, Borovics Tamás, Kocsis Tamás, Károlyi Krisztián, Dobos Katalin és Borovics Anna is; Sylvester Lévay és Michael Kunze nagyívű dalait pedig a Szegedi Szabadtéri Játékok élő zenekara szólaltatja majd meg.

NEM SZOKVÁNYOS MUSICAL A REBECCA

Béres Attila rendező elmondta, nem szokványos musical a Rebecca, ellenben valódi színházi bravúrokra ad alkalmat. Úgy véli, igazán mély, emberi történet áll az előadás középpontjában, amely valójában a felelősség, a bűnökkel való szembenézés kérdéseiről szól; és amelynek titokzatosságára Sylvester Lévay zeneszerző kiválóan ráérzett a mű megírásakor. A rendező elárulta, reményei szerint a nagy amerikai színpadok effektusaival dolgozó, egyedülálló látványvilágot teremtenek meg a bravúrmusical számára a Dóm téren, hozzátéve: a Szegedi Szabadtéri Játékok játszóhelyén minden feltétel adott a nagyléptékű vállalkozáshoz. Béres Attila visszatérő alkotóként jól ismeri a szegedi nagyszínpad jellegzetességeit, kihívásait, és hisz abban, a Rebecca rendkívül erős, emberábrázoló szüzséje, helyesen értelmezve, méltóképpen kerülhet itt színre.

ÖT NAPON LÁTHATJUK AZ ELŐADÁST

A próba alkalmával Udvaros Dorottya Edythe Van Hopper-alakításába, majd Gubik Petra, azaz „Én” és Dolhai Attila, azaz Maxim De Winter egymásra találásának pillanatába leshettek bele a megjelentek. Az egyelőre még a Nagyszínház termeiben, jelzések között próbált jelenetek hamarosan grandiózus bemutatójuk helyszínén, Madarász „Madár” János animációival, Velich Rita jelmezeiben, Horesnyi Balázs díszletében elevenednek meg a Dóm téren, ahol öt alkalommal, július 26., 27., 28., augusztus 2., 3. estéjén láthatja őket a Szegedi Szabadtéri Játékok közönsége.

Fotók: Tari Róbert

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb