Közélet

9 géppel és 84 fővel dolgozik Szegeden a hó eltakarításán a környezetgazdálkodás

Ma reggelre hófehérbe borult városunk, hiszen az éjszaka Holle anyó ismét nem pihent, és megrázta óriás dunyháját Szeged felett. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai rögtön hadba is álltak a fehér csapadékkal szemben, és hajnali kettő óta 9 géppel és 84 fővel dolgoznak az utak síkosságmentesítésén – tudtuk meg Makrai László igazgatótól.

Az igazgató beszámolt arról, hogy a közutak síkosságmentesítését 4 darab tehergépkocsi, a járdák – és kerékpárutak takarítását 4 darab kisgép, valamint 1 rakodógép végzi, reggel 6 óra óta pedig további 84 fő hómunkás vesz részt a munkálatokban.

A környezetgazdák első ütemben a Belvárosi hidat, Alsó – rakpartot és a Körtöltés átjáróit tisztítják meg, majd a forgalmasabb utakat, tömegközlekedési útvonalakat, kerékpárutakat, buszmegállókat takarítják.

Makrai Lászlótól megtudtuk, hogy az Izabella híd és a Bertalan híd síkosságmentesítése már megtörtént. A gépi síkosságmentesítés pedig délelőtt 7 óráig befejeződött.

Fotó: Török Kornél, szeged365.hu

Az utak karbantartása tehát menetrendszerűen, fennakadás nélkül zajlik, ettől függetlenül nagyon fontos, hogy továbbra is vigyázzunk az utakon. A ma reggel sem telt el ugyanis baleset nélkül: Ópusztaszer és Baks között, az utóbbi irányában egy autó reggel 8 előtt kisodródott a kanyarban és fának csapódott. Hasonló a helyzet a 47-esen, Szeged irányában a Kökénydombi Csárdánál történt meg a baj a fenti balesettel egy időben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb