Sport

Ha a klubon múlik, az NB I-ben folytatják a szegedi férfi röplabdások

A Szegedi Röplabda Sportegyesület szeretne változatlan szakmai stábbal nekivágni a következő szezonnak, ha pedig a helyzet lehetővé teszi, akkor még erősítenék is az edzői gárdát. A Magyar Röplabda Szövetséggel való egyeztetés során kiderült, a Vidux-Szegedi RSE férfi együttese az élvonalban, a nők a másodosztályban szerepelnének jövőre, amennyiben az MRSZ is elfogadja a klub szándéknyilatkozatát.

Hosszú ideje és nagyon tudatosan építi a klubot az SZRSE vezetősége. Ennek köszönhetően a jelenlegi járvány-helyzetben is biztos lábakon áll a csapat. A tervekről, mert már azok is formálódnak,  Dávid Tibort, a klub elnökhelyettesét kérdeztük.

Tibor: „Elvileg mindenki marad. Egyelőre nem tervezünk stábszűkítést, de még nem tárgyaltunk senkivel. Most rakjuk össze a jövő évi csapatokat és ezután látjuk, hogy hol lenne szükség esetleg új edzőre. Az új edzők kapcsán is később döntünk a konkrét feladatokról, de természetesen vannak elképzelések.”

A férfi NB I és a női NB II is idő előtt szakadt félbe. Hogy milyen pozícióban voltak a szegedi csapatok, arról korábban már írtunk a Szeged365.hu-n.

Tibor:”A Szövetséggel történt egyeztetés a felnőtt csapatok kapcsán. A kluboknak egy szándéknyilatkozatot kellett tenni arról, hogy a következő szezonban várhatóan mit vállalnak. A férfi csapatunk kapcsán egyelőre arról tájékoztattuk a szövetséget, hogy az NBI-es szereplést vállaljuk, a női csapatnál, ha úgy alakulna, akkor egyelőre nem szeretnénk az NBI-ben indulni jövőre, maradnánk a második vonalban. A hölgyeknél fiatal a csapatunk, ezért szeretnénk még legalább 1 évet várni a feljutással.”

A klubnál a férfi és női felnőtt csapatokat is saját nevelésű játékosok alkotják. Az utánpótlás-nevelésük pedig országos viszonylatban is kiemelkedő, ezért bizakodva tekinthetnek a jövőbe.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb