Közélet

Immár ugyanannyi alpolgármestere van Vásárhelynek, mint Budapestnek és kétszer annyi, mint Szegednek

Immár ugyanannyi alpolgármestere van Vásárhelynek, mint a kétmilliós Budapestnek, és kétszer annyi, mint Szegednek – írja a Promenád24 a keddi közgyűlés fejleményeit, ugyanis Márki-Zay Péter második nekifutásra sem tudta leváltani Kis Andrea szocialista alpolgármestert, ezért levette azt a napirendről, viszont kinevezett egy negyediket: Gyöngyösi Ferencet.

Rendes közgyűlést tartottak kedden Hódmezővásárhelyen. Az ülésen egyébként nem vettek részt a Fidesz-KDNP képviselői, mivel újra terítékre került Kis Andrea MSZP-s alpolgármester leváltása. A portál szerint Márki-Zay Péter az ülés indításaként levetette a napirendről a Kis Andrea elmozdítására irányuló kezdeményezését. Ezt azzal indokolta, hogy ismeri a frakciójukban az ezzel kapcsolatos álláspontokat, véleményeket, és amennyiben a Fidesz-KDNP nincs jelen, és nem voksol, akkor ezt az indítványt nem tudja megszavaztatni.

MEGLETT A NEGYEDIK ALPOLGÁRMESTER

Mint kiderült, a polgármester ezek után megszavaztatta az önkormányzat SZMSZ-ének módosítására irányuló javaslatát, melyben kezdeményezte, hogy ne három, hanem négy alpolgármestert lehessen kinevezni Vásárhelyen. Ezt 8 igennel támogatta a testületi többség, majd meg is választották a tisztségre a diszkótulajdonos Gyöngyösi Ferencet, aki költségtérítéssel együtt havi 1,2 millió forintot fog keresni városüzemeltetési alpolgármesterként. Gyöngyösire egyébként 8 fő voksolt, ketten pedig érvénytelenül szavaztak. Mint a portál kiemelte, mindez egyébként azt jelenti, hogy Hódmezővásárhelynek immár kétszer annyi alpolgármestere van, mint a megyeszékhely Szegednek és Márki-Zayt pontosan ugyanannyi helyettes segíti, mint a kétmilliós Budapestet vezető Karácsony Gergelyt. Vásárhelyen gyakorlatilag mostantól mintegy 10 ezer lakosra jut egy alpolgármester, ami a megyei jogú városok tekintetében különleges rekordnak számít.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb