Szegedi ArcokVideo365

Tűzvarázsló(nő), szegedi verzióban: Szabó Szonja tűzzsonglőrrel pörköltünk oda a téli kikötőben

“One, two, three… Fire!” – üvölti H.P. Baxxter a Scooter lakossági techno eposzában, amely folyamatosan a fülünkben csengett, miközben Szabó Szonja szegedi tűzzsonglőrrel interjúztunk a hattyasi téli kikötőben. A tűzről pattant lány még csak 20 éves lesz, de már hat éve űzi az extravagáns mesterséget, éppen ezért az sem okozott neki gondot, hogy úgy nyilatkozzon nekünk, hogy közben hajmeresztő mutatványokat végez egy mindkét végén lángoló bottal.

Ha már úgyis fent volt a Tisza, adta magát, hogy a vízparton tüzeskedjünk, a háttérben a Mad Max képi világát idéző hajóroncsokkal és a Tisza holdfényben (meg persze Szonja botjainak tüzében) csillogó víztükrével.

A szegedi tűzzsonglőrtől többek között azt is megtudtuk,

  • hogyan választja valaki a karate vagy a lepkegyűjtés helyett a Szegedi Karácsonyi Hetek hangulatát évről évre belobbantó extrém művészetet,
  • hogy hat év alatt csakis egyszer sikerült megégetnie magát, azonban a kisujja szinte minden edzésen megpörkölődik egy picit,
  • és azt is, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki igazán ász legyen a műfajban.

Íme a Szeged365 három éves történetének legtüzesebb interjúja:

Ha kedvet kaptál egy kis tűzzsonglőr-showhoz, Szonja fellépéseiről az alábbi e-mail címen tudsz érdeklődni: [email protected].

Operatőr: Magyar Andor, Szeged365

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb