Szegedi Arcok

A Tiszába zuhant egy férfi a Belvárosi hídról, az egyik hajós-oktató és a diákja mentette meg az életét

Nem semmi életmentős történetet osztott meg velünk Kipper György, szegedi oktató. Csütörtökön arról számolt be szerkesztőségünknek, hogy szerdán délután élesben kellett életet menteni a Tiszán, ugyanis a folyóba ugrott a Belvárosi hídról egy férfi. Mint kiemelte, Zsiga Tamás, szegedi hajós-oktató és a tanonca mentette ki végül a vízbe zuhant férfit.

Szerdán délután 4-5 óra magasságában a sors iróniája, hogy éppen felkészülést tartottak a csütörtöki hajós-vizsga előtt a Tiszán. Zsiga Tamás oktató és diákja a vízből való kimentést gyakorolta, amikor arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi a Belvárosi hídról a Tiszába ugrik. Nem volt idő gondolkodni, cselekedni kellett, így rögtön a férfi után hajóztak.

NEM VOLT EGYSZERŰ KIMENTENI A FÉRFIT

Kipper György beszámolója szerint az oktató és a diák azonnal a vízbe esett férfi segítségére sietett. Mint mondta, nem volt egyszerű kimenteni, mert nem bírták beemelni a hajóba. A férfi végül belekapaszkodott a hajó oldalába, a diák pedig ráfogott a kezére, majd szépen lassan a Laposig mentek. Itt tudták biztonságba helyezni a férfit, majd rögtön hívták a 112-őt. Kipper György azt is elárulta szerkesztőségünknek, hogy a rendőrség és a mentőszolgálat munkatársai gyorsan kiértek a helyszínre, majd ellátták a férfit. Mint mondta, azt nem tudják, hogy miért ugrott az illető a vízbe, viszont óriási szerencse volt, hogy az oktató és a diák éppen akkor gyakorolta ott a vízimentést.

Az eset kapcsán érdeklődtünk az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezeténél is, mint Hangai József írta: “a helyszínre érkező mentőegységünk egy könnyebben sérült férfit látott el, majd a helyszíni ellátást követően bajtársaim kórházba szállították a sérültet.”

Az oktatótól mindezek mellett azt is megtudtuk, hogy a fiatal diák ma sikeres hajós-vizsgát tett, amihez – és a sikeres mentéshez is – szívből gratulálunk! Kipper Györgytől kaptunk két videót is, amin az látható, hogyan zajlik a vízből való mentés-oktatás Szegeden. Köszönjük szépen!

A fenti történet is azt bizonyítja, hogy telis-tele vagyunk önzetlen és segítőkész emberekkel, és ennek az is ékes bizonyítéka, hogy legutóbb a makói rendőrök mentettek hasonlóan életet:

Ha úgy érzed, lelki segítségre szorulsz, vagy van olyan ismerősöd, aki veszélyben van, azonnal kérj segítséget! Hidd el, mindig van megoldás, mindig van, aki meghallgat:

  • Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége
    116-123
  • Kék Vonal gyermekkrízis alapítvány
    116-111
  • Akik interneten segítenek:
    www.sos505.hu és www.chat.kek-vonal.hu
    E-mail címek, ahová írásban fordulhatsz:
    [email protected]
    [email protected]

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb