KikapcsVideo365

Nem csak egy futás: a Continental Szeged Futófesztivál két szegedi alapítvány életmentő munkáját támogatja (videó)

A Continental Szeged Futófesztivál idén különösen fontos célt szolgál: a bevétel felével az idén 30 éves Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványt támogatják, akik már 25.000 koraszülött, újszülött baba életét mentették meg. A fennmaradó összeg pedig a Reménysugár – a daganatos gyermekbetegekért alapítványhoz kerül, hogy erőt adjon a gyógyuláshoz. Nézd meg Dr. Pintér Gábor Sándorral készült videónkat, és tudd meg, miért számít minden futó és adomány!

Idén ősszel újra elrajtol a Continental Szeged Futófesztivál, ahol a mozgás öröme mellett két rendkívül fontos ügyet is támogathatnak a résztvevők. Az idei esemény bevételének felével az idén 30 éves Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványt támogatják, akik már 25.000 koraszülött és újszülött baba életét mentették meg speciális mentőautóikkal. Az alapítvány munkája életbevágóan fontos, hiszen az újszülött mentőautók folyamatos karbantartása és működtetése jelentős költségekkel jár, amit az állami támogatás nem tud teljes mértékben fedezni.

A fennmaradó bevétel a Reménysugár – a daganatos gyermekbetegekért alapítványhoz kerül majd, amely a nagybeteg kisgyermekeknek ad erőt a gyógyuláshoz. Ezen alapítvány célja, hogy a daganatos betegségekkel küzdő gyermekek és családjaik számára megkönnyítsék a gyógyulás folyamatát, és segítséget nyújtsanak a nehéz időszakban.

A Continental Szeged Futófesztivál így idén nem csak a sportolás öröméről szól, hanem arról is, hogy a résztvevők egy igazán nemes célért futnak. Egy különleges videó is elérhető a rendezvény keretében, amelyben Dr. Pintér Gábor Sándor, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány kuratóriumi elnöke beszél arról, miért fontos az alapítvány munkája, és hogyan segíthet bárki, akár pár száz forinttal is.

Ha szeretnél többet megtudni az eseményről és a támogatott alapítványokról, olvasd el korábbi cikkünket, amelyben részletesen bemutatjuk a futófesztivált és annak céljait. Kattints ide a cikkért!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb