Kikapcs

Megvan a Szegedi Karácsonyi Hetek dátuma! Mutatjuk, mikor kezdődik az ünnepi kavalkád Szegeden

Bár egy kicsit még odébb van és az időjárás is inkább kora őszies, mint télies Szegeden, de azért már egy biztos: megvan a Szegedi Karácsonyi Hetek indulásának dátuma! Mint Rácz Attilától, a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, idén, a hagyományokhoz hűen november 29-én, pénteken a karácsonyi fények felkapcsolásával veszi kezdetét az ünnepi kavalkád, majd a programok, látványosságok, a finom forralt borok és gasztronómia élmények egészen december 24-ig várják az érdeklődőket a Dóm téren.

Mint Rácz Attila elárulta, még tárgyalás alatt van a Szegedi Karácsonyi Hetekkel kapcsolatban több minden, és az ünnepi kavalkádot megelőzi majd a Szent István térre tervezett “Tökös hétvége” is Mindenszentek környékére időzítve. Leginkább most erre fókuszálnak a szervezők. Az viszont már biztos, hogy a Szegedi Karácsonyi Hetek november 29-én, pénteken, azaz hagyományosan advent első vasárnapja előtti pénteken kezdődik, várhatóan ekkor borul majd fényárba is városunk.

“A JÓL BEVÁLT RECEPTEN NEM VÁLTOZTATUNK”

“A jól bevált recepten nem változtatunk” – mondta el beszélgetésünk során Rácz Attila. Így biztosan visszatérnek a kézművesek és vendéglátósok a Dóm térre, de nem hiányozhat az ünnepi kavalkádból az 50 méteres óriáskerék, a gyerekek örömére a szalmalabirintus és kölyökkuckó sem. A hagyomány szerint a vasárnapi közös adventi gyertyagyújtás is emelni fogja az ünnep fényét a Dóm téren, mely során minden hétvégén városunk prominens személyei gyújtják meg a következő gyertyát.

Ráhangolódásképp korábbi cikkünkben Petrács Alex, vagyis AxeFly Vision fantasztikus videójával idézheted fel, milyen is a karácsonyi hangulat a Dóm téren:

A SZILVESZTERI MULATSÁG SEM MARADHAT EL A SZÉCHENYI TÉRRŐL

Rácz Attila még egy jó hírt elárult nekünk: szilveszterkor idén is a Széchenyi téren búcsúztathatjuk az óévet, s köszönthetjük az újat. Bár ez az esemény még elég távoli, így a részletes programok is később körvonalazódnak.

MÁR ELKEZDTÉK FELSZERELNI A KARÁCSONYI FÉNYEKET A KÁRÁSZ UTCÁN

A közelgő tél jöttét nem is jelezhetné jobban más, minthogy hétfőn megjelent az emelőkosaras autó a Kárász utcán, ugyanis a szakemberek elkezdték felszerelni a karácsonyi díszkivilágítást városunk sétáló utcája felett.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb