Szeged új kedvence? Olivás linguini a Bistorantból, amit tényleg muszáj megkóstolni (galéria)

Keresed azt a tányért, ami egyszerre könnyű, színes és elegáns, mégsem túldíszített és rendkívül jóízű? A Bistorant olivás linguinije pont ilyen: selymes házi tészta, omlós rák, roppanós szójabab, égetett koktélparadicsom és legyezőre vágott, friss avokádó egy fűszeres-feszülős fehérboros háttérrel. Fotózható, harmonikus kompozíció, amihez elég egy jó pohár a Bistorant egyedi borválogatásából. Belvárosi hangulat, mosolygós szerviz és stabil konyha, ez az a szegedi este, amire igen könnyű igent mondani.
Legutóbb egy exkluzív, borokra hangolt belvárosi fogást mutattunk be a Bistorantból, galériával, tele azzal a hangulattal, amiért este is érdemes betérni az Oroszlán utcába. Ha lemaradtál róla, pótold itt:
Nagyon szeretjük a különleges ételeket, odáig vagyunk a Bistorant a’la carte fogásaiért, és most is találtunk egy olyat, ami simán lehet az új kedvencünk. Az olivás linguini pont azt hozza, amit keresünk: házi tészta rákkal, fehér borral, szójababbal, égetett koktélparadicsommal és friss avokádóval. A titok az arányokban van. A tészta al dente, a rák tisztán édes-sós, a fehérbor illata összefogja az ízeket. A pirított paradicsom enyhe sava és füstössége szépen ellensúlyozza az avokádó krémességét. Színes, fotózható, mégis letisztult tányér. A szerviz pedig kedves és pörgős, ahogy megszoktuk.
Ebben a fogásban a „köret” nem mellékszereplő, inkább társ a főszereplő mellett. A szójabab friss, zöld roppanása életet visz a falatokba, az avokádó krémessége kerekít, a citrom a végén szépen letisztítja az ízeket. Az összhatás könnyű, mégsem jellegtelen, és elegáns, de közvetlen. Pont jó beszélgetős vacsorához, randira vagy egy „beugrunk egy pohár borra és maradunk” estére. Ha előre készülnél, az étlap és az itallap fent van a Bistorant oldalán.
Az olivás linguini mellé válassz a Bistorant borválogatásából, nem fogsz mellényúlni. A Bolyki Sauvignon Blanc szépen emeli a rák és a fehérboros alap ízeit. Letisztultabb vonalhoz jó választás lehet a Tringa Sargasso Olaszrizling. Ha kicsit illatosabb, játékosabb bort innál, a Holdvölgy Hold&Hollo Cuvée remek választás. Rozéban a Vylyan Kakas, különösen jól áll ennek a tésztának. A borlap tele van jó tételekkel, kérj bátran ajánlást a csapattól.
Ha megkóstolnád, vár a Bistorant a belvárosban, az Oroszlán utca 8. alatt. Asztalfoglaláshoz hívd a +36-30-9-686-686 számot, vagy írj az [email protected] címre. Nyitva tartásuk vasárnap és hétfőn 7:00–17:00, kedden–csütörtök 7:00–22:00, pénteken–szombaton 7:00–23:00. A konyha vasárnap és hétfőn 7:00–16:30 között dolgozik, kedden–szombaton 7:00–21:30-ig készülnek a fogások.







