GasztroKikapcsMindenmás

Kijárási Korlátozás Kisokos: most akkor mi lesz nyitva Szegeden?

Orbán Viktor ma délután elrendelte a kijárási korlátozás meghosszabbítását, Botka László pedig egy rövid Facebook posztban kijelentette, hogy csakis a gyógyszertárak, élelmiszerboltok és trafikok lehetnek nyitva Szegeden. Rengeteg kérdést küldtetek nekünk, igyekeztünk mindre válaszolni.

Mi lesz nyitva?

  • patikák
  • élelmiszerboltok
  • dohányboltok

Az élelmiszerbolt kategóriába a pékség is beletartozik, és még: zöldséges, sarki kisbolt, Tesco, Aldi, Auchan, Lidl, SPAR, CBA, Reál és gyakorlatilag minden, ami boltnak néz ki és ennivalót árul. Viszont, egy valami roppant fontos: holnap NAGYPÉNTEK van, ergo tényleg minden zárva lesz.

Mi lesz zárva?

Kocsmák, cukrászdák, éttermek, Mars Téri Piac és persze minden, ami eddig is zárva volt: Belvárosi Mozi, Cinema City, Hungi, Sing Sing, Retro, Hági, Nyugi, stb.

Pár dolog, amit még kérdeztetek…

Bár Botka László közleménye nem tért ki rá, de városházi információkból úgy tudjuk, a benzinkutak nyitva lehetnek, ráadásul az éttermi kiszállítás is mehet majd. Beülni az éttermekbe nem lehet, de házhoz lehet rendelni (persze azoktól, akiknél van ilyesmi).

Tehát, nagy valószínűséggel lehet majd:

  • tankolni
  • ételt rendelni

Mikortól lép életbe és meddig tart?

A közlemény nem tartalmazta azt, hogy mikortól él a korlátozás, viszont mivel holnap nagypéntek van (és ott ugye minden zárva lesz), logikus, hogy a szombati napra már érvényes lesz Botka László rendelete. A polgármesteri Facebook poszt annyit tartalmaz, hogy a “következő négy napra” rendeli el a fentieket, ezt, ha összegyúrjuk Orbán Viktor közleményével, egyértelmű, hogy Húsvét hétfő éjfélig lesz érvényben.

Van még kérdés?

Ide vele, kinyomozzuk: [email protected]

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb