Sport

Nem kizárt a kézilabda bajnokságok folytatása – csak nem valószínű

Mi is beszámoltunk arról, hogy szünetelnek a honi kézilabda bajnokságok. Több forgatókönyv van a honi kézilabda bajnokságok folytatására, esetleg befejezésére. Erről Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség operatív igazgatója beszélt az M4 Sport Kézilabda magazinjában.

Ami szinte kizárt, mondta Novák, hogy a jelenlegi tabellával zárják a bajnokságokat, mivel túl sok forduló van még hátra. Azonban a folytatás gondolata felmerült. Azt is megírtuk korábban, a kosárlabdázók lezárták a bajnokságaik küzdelmeit.

A kérdés már csak azért is fontos, mert Abe Sinzo japán miniszterelnök szerint az olimpiát megtartják. Ebben az esetben viszont szükséges lejátszani a selejtezőket, ami miatt fontos a válogatott és a klubcsapatok további együttműködése.

Dean Bombac (középen) is minden bizonnyal készülhetne a szlovén válogatottal az olimpiai selejtezőre. Már amennyiben sor kerül rá (Fotó: Szabó Dávid)

A magyaroknál az olimpiai selejzető a hölgyeket érinti, de a férfi bajnokságban is játszik, elsősorban Veszprémben és Szegeden számos olyan játékos, akik érdekeltek lennének a selejtezőkben. A Szegedet a szlovén légiósai (Bombac, Gaber, Sostaric) mellett a horvát Stepancic szereplése érintheti. Kíváncsian várjuk a fejleményeket!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb